‘Brot’ de coronavirus al complex hoteler de Soldeu que acull la Cimera

Arran dels cribratges que s’han dut a terme en el marc de la trobada iberoamericana s’han detectat deu casos positius entre els treballadors de l’Sport Hotels Resort & Spa

Imatge de Soldeu, diumenge al migdia, en ple muntatge del dispositiu a l'altura del complex hoteler que acull la major part de la Cimera.
Imatge de Soldeu, diumenge al migdia, en ple muntatge del dispositiu a l'altura del complex hoteler que acull la major part de la Cimera. Toni Solanelles

En temps de pandèmia, els maldecaps no són una excepció sinó una norma, malauradament. El darrer, un brot de coronavirus -encara que Salut no ho considera així perquè es tractaria de casos dispersos- que afecta una part del personal del complex hoteler que acull la Cimera Iberoamericana i on fan estada la major part dels alts comandaments polítics que hi han de prendre part de manera presencial. Són deu dels positius detectats fins ara arran del cribratge gairebé continu que es fa en el marc d’aquest certamen internacional.

El Govern ha informat d’aquesta circumstància aquest vespre. I és que les autoritats sanitàries, a través del protocol de prevenció que s’aplica a l’entorn de la celebració de la XXVII Cimera Iberoamericana, han diagnosticat un total de 10 casos positius de Covid-19 entre els treballadors del complex hoteler Sport Hotels Resort & Spa, a Soldeu. Aquestes persones i els seus contactes s’han confinat avui mateix, i s’està seguint un estricte control epidemiològic de les seves possibles cadenes de contagi.

Els protocols de cribratge, destaca l’executiu en un comunicat, han funcionat correctament i continuaran duent-se a terme diàriament amb totes les persones involucrades d’una manera o altra amb aquest esdeveniment.

El protocol sanitari s’ha establert, entre el ministeri de Salut i la Fundació de la Cimera Iberoamericana, per acollir amb les màximes garanties la XXVII Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern, que se celebra a Andorra des d’aquest dilluns i fins dimecres. Aquest protocol també se segueix en el desenvolupament de la XIII Trobada Empresarial.

Comentaris (3)

Trending