Una avaria obliga des de fa una setmana a desplaçar-se a la Seu per sotmetre’s a un TAC

L’hospital espera resoldre la incidència els propers dies però assegura que acudint al Sant Hospital s’han pogut realitzar totes les proves programades

Una imatge del TAC de la Seu.
Una imatge del TAC de la Seu. ARXIU

Una avaria que afecta des de fa almenys quatre dies la màquina que realitza els TAC a l’hospital obliga des de llavors a haver de desplaçar-se a la Seu d’Urgell per sotmetre’s a les proves. No hi ha cap altre dispositiu d’aquesta mena al Principat. El centre hospitalari andorrà espera que en breu l’equipament pugui tornar a estar operatiu. Ara mateix, però, no hi ha una data concreta per resoldre la incidència que sofreix la màquina.

En concret, una de les targetes que garanteixen el funcionament del maquinari que realitza els escànners corporals dóna error i s’està treballant per resoldre la incidència o canviar la placa en qüestió. L’avaria arriba en un moment de desconcert al departament de diagnòstic a través de la imatge després de la marxa del responsable del servei, Ángel Seara, arran d’una fractura entre els professionals de l’àrea.

Tot i la incidència, que podria no ser l’única, les fonts hospitalàries consultades han assegurat que no hi ha cap de les proves programades que s’hagi hagut de deixar sense efecte perquè s’han pogut derivar els pacients cap al Sant Hospital de la Seu gràcies al conveni que hi ha signat entre les dues institucions. No és el primer cop que cal fer una operació similar per salvar una avaria en l’equip.

Fonts hospitalàries han explicat que comença a ser imperatiu adquirir un altre equip per no haver de dependre sempre de la Seu, amb les molèsties que això pot ocasionar en el cas que, com ara, el maquinari falli. Molts professionals del centre hospitalari consideren que aquesta és una de les inversions prioritàries a realitzar abans que moltes d’altres actuacions incomprensibles que s’estan fent.

Comentaris (18)

Trending