Arriben les vacunes donades per Portugal

L’anunci fet pel president lusità durant la Cimera Iberoamericana s’ha materialitzat aquest matí amb l’arribada de dosis d’AstraZeneca a l’hospital

Arribada de les vacunes per l'accés a l'hospital de Fiter i Rossell.
Arribada de les vacunes per l'accés a l'hospital de Fiter i Rossell.

Les vacunes que Portugal es va comprometre a enviar en el marc de la celebració de la Cimera Iberoamericana han arribat aquest matí a l’hospital i contribuiran a immunitzar aquells ciutadans que s’estan apuntat recentment al registre de vacunació. Les autoritats portugueses han enviat dosis d’AstraZeneca. Justament, aquest dijous s’inicia la vacunació amb producte d’aquesta farmacèutica a aquelles persones que fa menys de 180 dies que van passar la malaltia i encara no havien estat vaccinats.

Hores d’ara, i més enllà dels sanitaris, que no s’inclouen a la plataforma d’inscripció de persones disposades a ser vacunades, són poc més de 50.000 els ciutadans que s’han inscrit en l’esmentat registre. El 42,6% de la població vacunable ha rebut hores d’ara ja les dues dosis que estableix la pauta de la majoria de farmacèutiques. Salut està a l’espera de rebre en breu vacunes de Moderna via França.

Segons que ha explicat el Govern a través de les xarxes socials, els vials enviats per Portugal permetran obtenir 15.000 dosis del fàrmac contra la Covid que s'ha desenvolupat a Oxford i que està distribuïnt la farmacèutica AstraZeneca.

Comentaris (5)

Trending