Andorra adquirirà tests d’antígens a 2,80 euros cadascun per intensificar la detecció de la Covid

Una empresa liderada per dues germanes xineses establerta a Barcelona subministrarà el material, si hi ha acord, els dos propers anys i mig

Puente China ha importat molt 'material Covid' cap a Espanya.
Puente China ha importat molt 'material Covid' cap a Espanya. ARXIU

Una empresa liderada per dues germanes xineses establerta a Barcelona serà l’encarregada de subministrar el Govern d’Andorra de tests d’antígens. Puente China España Comercio ha guanyat el concurs internacional convocat per l’executiu i aportarà el material a raó de 2,80 euros la unitat. El Govern posarà en marxa aviat una nova estratègia de cribratge que es basarà, justament, en la detecció del coronavirus a través dels tests ràpids.

Puente China és una firma establerta al passeig de Gràcia de la capital catalana i és liderada per les germanes Liling i Lidan Qi Zhou, nascudes a Zheijang però que fa moltíssims anys que resideixen a Catalunya. L’empresa es dedica a diversos camps empresarials que vinculen o poden vincular la Xina i l’Estat espanyol, i una de les seves divisions especialitzades és la de la importació de material sanitari.

Les proves diagnòstiques públiques també es fan ara a l'antiga plaça de braus.

Relacionat

Quan tothom que es vulgui vacunar estigui vaccinat es canviarà l’estratègia de cribratge

El contracte que establirà el Govern amb l’empresa escollida arriba inicialment fins a final d’any, però si l’executiu ho considera adient, la vinculació es pot allargar d’exercici en exercici fins a un màxim de dos anys. Una vegada es doni per vacunada tota la població que ho vulgui, es deixarà de fer TMAs de manera massiva i a l’‘stop lab’ o en aquells espais que es cregui adient l’administració lliurarà tests d’antígens a un preu molt raonable -cal veure si serà el de cost- per tal que la ciutadania es pugui cribrar davant de qualsevol situació que ho consideri.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja va anunciar aquest dimarts que “l’autoresponsabilitat” és el criteri que s’imposa en aquesta nova fase de la pandèmia. Això i vacunar-se, que “avui per avui és la única estratègia possible”, segons el titular de Salut.

Comentaris (4)

Trending