Quan tothom que es vulgui vacunar estigui vaccinat es canviarà l’estratègia de cribratge

Salut manté inalterable la prova pilot de l’oci nocturn perquè assegura que es tracta justament d’un estudi de futur i es prendran les mesures per evitar contagis tot i el repunt de casos

Les proves diagnòstiques públiques també es fan ara a l'antiga plaça de braus.
Les proves diagnòstiques públiques també es fan ara a l'antiga plaça de braus. Toni Solanelles

Salut ja té decidit canviar “l’estratègia de cribratge quan tothom estigui immunitzat”. És a dir, probablement passat l’estiu i quan tothom qui s’hagi volgut vacunar hagi rebut ja les pautes completes, es deixaran de fer tests massius TMA i s’apostarà per cribratges “més dirigits”, segons que ha anunciat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. La nova fórmula s’està acabant de perfilar.

Per ara, l’estratègia principal i única “és vacunar-se” perquè contra la Covid no hi ha farmacologia que funcioni tot i que s’han fet proves amb diferents medicaments, com ha recordat també el titular ministerial, que ha convidat una vegada més tothom a vaccinar-se. Per ara, no hi ha idea d’establir noves mesures restrictives vist l’ascens de casos. “Els esforços de Govern han estat sempre per mantenir el màxim d’activitat oberta i la pandèmia el màxim de controlada. I ens n’hem sortit relativament bé”, ha manifestat Martinez Benazet.

El ministre ha confirmat també que la prova pilot sobre l’oci nocturn prevista per aquest dissabte en dos locals d’Andorra la Vella tirarà endavant i ho farà “amb la màxima seguretat”. Martínez Benazet ha afirmat que s’adoptaran les mesures escaients per evitar al màxim la propagació del virus, però que justament es tracta d’un estudi per prendre decisions de futur sobre el sector.

Interior d'una discoteca

Relacionat

Comencen els preparatius per a la prova pilot de l’oci nocturn

El titular de Salut ha demanat novament no criminalitzar els joves tot i que els casos que més pugen són els que afecten persones d’entre 15 i 35 anys però alhora també ha recordat que són els darrers, per ara, en poder-se vacunar. I que tot just ara s’enceta l’administració de la segona dosi perquè tinguin la pauta completa. Martínez Benazet ha tornat a destacar la gran adhesió que hi ha a la vacunació també en les franges més joves.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending