La vacunació impulsa a la baixa els casos actius de coronavirus i els ingressos a l’hospital

Al llarg del cap de setmana, s’han diagnosticat 45 positius i el centre sanitari confia que aquest dilluns només hi quedin tres pacients, dels quals dos a la unitat de cures intensives

Un dels accessos a l'hospital de Meritxell.
Un dels accessos a l'hospital de Meritxell. G. P.

La pandèmia continua, a poc a poc, en remissió. Les dades sanitàries del cap de setmana continuen sent positives, amb una mitjana de quinze casos diaris, al mateix temps que la dada de pacients actius segueix davallant i ja queda propera dels 200. A més, es preveu que al llarg d’aquesta jornada, l’hospital quedi amb únicament tres pacients Covid ingressats. Des de Govern es considera que és un efecte directe de l’avenç de la campanya de vacunació.

Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Entre divendres i dilluns, s’han diagnosticat 45 noves infeccions (23 dissabte, 12 diumenge i 10 avui). Per tant, la mitjana és de quinze diàries, que eleva fins a 13.755 el total de contagis registrats al Principat. D’aquestes, 13.211 han superat la malaltia, 56 obtenint l’alta en aquestes darreres tres jornades.

Benazet ha explicat que el ministre portaveu, Eric Jover, ha donat negatiu en dues PCR consecutivues i ja es dona per superada la infecció gràcies als anticossos que ja tenia, tot i que es manté sota vigilància passiva

Així, això permet una lleugera reducció dels casos actius. Se situen, ara, en 217. A poc a poc s’acosta la barrera dels 200. La millor notícia es troba a l’hospital. Actualment, hi ha cinc pacients ingressats, dels quals dos a la unitat de cures intensives, un d’ells intubat. Els metges, però, confien que al llarg d’aquest dilluns dues de les persones que es troben a planta puguin ser enviades cap al seu domicili.

Pel que fa al sistema escolar, hi ha divuit aules amb alumnes confinats al domicili. Quatre amb tots els estudiants aïllats i catorze només amb alguns en aquesta situació. Sobre 20 grups més es fa vigilància passiva.

Benazet també ha volgut informar de l’estat de salut del ministre portaveu, Eric Jover. Divendres es va informar que havia tornat a donar positiu per la malaltia. Ara, però, i després d’una anàlisi serològica i dues PCR que han donat negatiu, s’entén que “és el quadre d’una persona que tenia anticossos i que ha fet una infecció asimptomàtica; està lliure de la malaltia”. Per ara, però, se li fa vigilància passiva.

Benazet ha volgut destacar, una vegada més, que les dades evidencien l’impacte positiu del procés de vacunació (amb 27.613 primeres dosis ja inoculades). “Ja es veu en la reducció de casos i la baixada de la mitjana d’edat dels mateixos”, ha apuntat. En aquest sentit, ha remarcat que en la darrera setmana només s’ha diagnosticat una infecció en una persona de més de 70 anys. “El fet de protegir les franges més fràgils ens ha permès eliminar casos amb ingressos hospitalaris”, ha explicat.

Comentaris (2)

Trending