La vacunació es torna a traslladar de la plaça de braus a l’hospital

Els darrers dies hi ha hagut una caiguda notable de les dosis a administrar i per aquest motiu, per racionalitzar els recursos, es canvia la ubicació de la vaccinació, que serà a raó de 200 dosis al dia

L'entrada al centre de vacunació aquest migdia.
L'entrada al centre de vacunació aquest migdia. Toni Solanelles

La plaça de braus tornarà a deixar de ser el centre de vacunació en els propers dies. La caiguda de vacunes a administrar ha fet que la vaccinació es torni a traslladar a l’hospital. Tot plegat facilita la logística i una optimització dels recursos materials i humans. Això sí, les proves diagnòstiques, els tests d’antígens i les TMA quan calguin, es continuaran realitzant a l’antic magatzem del COEX, davant de Govern.

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha explicat que una vegada la tercera dosi de reforç s’ha subministrat ja al 58% de les persones que eren objecte de poder-la rebre, ara s’aniran vacunant aquelles persones que ho demanin. “Però no serà de forma massiva” i, per tant, “no es requereix l’espai” que proporciona la plaça de braus. A l’hospital, de dilluns a divendres, es poden arribar a punxar fins a 200 injeccions al dia. Per tant, un miler a la setmana.

Mas ha explicat que la caiguda de necessitat de la vacunació no és pas deguda a una manca d’adherència sinó del fet que, més enllà del percentatge de vacunables que ja han passat per la injecció, hi ha una altra part elevada de la població que s’ha immunitzat de forma natural vista l’alta infectivitat de l’Òmicron.

Més enllà de la vacunació general, demanada per l’infantil, la secretària d’Estat ha recordat que el ministeri i els seus col·laboradors tenen “tots els circuits a punt” i s’està esperant l’arribada del fàrmac. No ha donat cap data i, en canvi, sí que ha recordat que serà una vacuna totalment voluntària que les famílies, de comú acord amb els seus metges o pediatres referents si escau, hauran de decidir si volen administrar als infants de menys de dotze anys.

Comentaris

Trending