La Unió Hotelera dubta de l’eficàcia de fer tests als turistes

El president de l’entitat accepta que alguns establiments adoptin la mesura però considera “més útil” tenir ben controlat el personal que ha d’estar en contacte amb els clients

Jordi Pujol i Carles Ramos, director i president de la Unió Hotelera.
Jordi Pujol i Carles Ramos, director i president de la Unió Hotelera. Toni Solanelles

El president de la Unió Hotelera, Carles Ramos, ha deixat clar que, almenys l’entitat, no acaba de veure útil la possibilitat de fer proves diagnòstiques als clients per detectar si estan contagiats amb el coronavirus. Avisa, a més, que si això es vol que sigui obligatori per a tot el sector d’allotjaments, no seria “assumible” i no ha amagat que té seriosos dubtes sobre l’efectivitat de la mesura.

Així ho ha comentat Ramos a preguntes dels periodistes durant la roda de premsa telemàtica que ha servit per presentar la nova edició de les jornades ‘Andorra a Taula”. Des de la patronal hotelera no es considera un problema si alguna empresa ho vol fer. “Sempre que no existeixi una obligatorietat de testar tots els clients d’un establiment, no podem dir res”, ha indicat.

Ara bé, el president de l’UH avisa que no es veuria amb bons ulls que es volgués imposar que s’hagi de fer necessàriament. “Tot el que sigui una obligació seria complicat, perquè per a molts hotels seria inassumible”, ha avisat.

Al seu entendre, més que testar als clients, el que seria “més útil” seria “tenir controlat el personal que hi ha d’estar en contacte”. I és que, apuntat, “cribrar un turista avui quan demà pot agafar la Covid-19 no és gaire operatiu”. A més, ha volgut posar en relleu que, fins i tot, en alguns casos podria ser contraproduent, ja que podria espantar possibles visitants. “Veig complicat que algú s’arrisqui a fer 300 o 400 quilòmetres per arribar aquí i que el facin girar cua”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending