L’UCI torna a rebre un ingressat per Covid-19 després de dos mesos

El nombre de casos actius ha baixat fins a 451, mentre que 473 persones han rebut l’alta després d’haver patit la malaltia els darrers dies

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

La situació de la Covid-19 al país és relativament similar a les darreres setmanes, tal com ha informat el ministre Portaveu, Eric Jover, aquest dimecres a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Malgrat això, la Unitat de Cures Intensives (UCI) torna a tenir un pacient ingressat després de dos mesos sense ningú. Així mateix, el nombre de casos actius ha disminuït fins als 451 gràcies a les 473 altes que s’han atorgat la darrera setmana.

Després de dos mesos l’UCI torna a tenir un pacient a causa de la Covid-19, i requereix ventilació mecànica. A l’hospital hi ha un total de set persones ingressades, una més de la setmana passada, i sis d’elles estan a planta. L’impacte sanitari és relativament estable, encara, tot i que segueix un degoteig constant els últims dies.

La fluctuació de casos actius, però, ha indicat Jover que segueix el mateix patró. El nombre de casos actius ha baixat en 208 respecte a la setmana anterior, situant-se en 451. Principalment, i tot i que els contagis han estat nombrosos, les altes han sigut superiors i s’han comptabilitzat fins a 473 els darrers dies.

Aquesta setmana, a més, comença el procés de vacunació per a les persones majors de 65 anys. Concretament, aquest dimecres s’obria el torn d’aquells de més de 86 que, de forma voluntària, decidissin inocular-se la quarta dosi. En aquest primer matí s’han enregistrat fins a 19 persones, “és una xifra baixa, però el procés acaba de començar i és normal”. Així mateix, aquest dijous es començarà amb els centres sociosanitaris, tal com s’havia anunciat.

Etiquetes

Comentaris

Trending