L’UCI es prepara per a una nova onada de coronavirus

El nou responsable del servei reconeix que el major repte de la unitat és mantenir la qualitat de l’atenció encara que hi hagi un increment de pacients

Mario Alfaro, cap de l'UCI.
Mario Alfaro, cap de l'UCI. ALTAVEU MÈDIA

L’UCI es prepara per un increment de casos de Covid. Així ho ha reconegut el nou cap del servei, Mario Alfaro, que ha admès que el principal repte que té la unitat és donar resposta a la incidència del coronavirus. Ara no hi ha cap persona ingressada. Però, malauradament, se n’esperen i ja hi ha dissenyats els protocols escaients per anar incrementant els recursos a mesura que escaigui. L’objectiu és mantenir “la qualitat d’atenció” per molt que incrementi la pressió sanitària. Encara que hi hagi més casos.

En les cinc onades que hi ha hagut fins ara, i especialment durant la primera i la segona, hi ha hagut fins a 130 persones ingressades a la unitat amb una situació prou crítica com perquè hagin hagut de rebre ventilació mecànica. Ara s’estan fent les formacions necessàries per donar la resposta escaient si hi torna a haver una incidència remarcable. Cada nada que hi ha hagut, l’atenció ha millorat perquè s’ha conegut més la malaltia i hi ha hagut més mitjans.

En aquest sentit, Alfaro ha explica que “la Covid ha servit per triplicar la nostra activitat” però també perquè hi hagi hagut “una inversió important en material -com ventiladors-, equip i sales de monitoratge”. Tota la unitat ha crescut. També els professionals han viscut “una sobrecàrrega” de feina que té les seves complicacions. Sobre això, Alfaro ha afirmat que “s’ha de mesurar la magnitud” de l’impacte de la Covid en els sanitaris. I ha dit que seria bo fer una enquesta, potser anònima, per saber com estan els professionals.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending