L’UCI es buida de pacients Covid

En les darreres hores, la darrera persona que estava a cures intensives ha pogut desintubada i traslladada a planta i, de fet, és l’únic ingrés a l’hospital per culpa del coronavirus

L'hospital de Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital de Nostra Senyora de Meritxell.

La unitat de cures intensives de l’hospital de Meritxell ja no té cap pacient amb coronavirus. Al llarg d’aquest divendres, l’últim que es trobava al servei de màxima vigilància ha pogut ser traslladat a planta gràcies a la seva millora. De fet, és l’única persona ingressada al centre sanitari per culpa de la Covid-19, perquè també s’ha pogut enviar cap a casa un altre afectat per la malaltia. És el primer cop des de finals de setembre que l’UCI es troba sense cap afectat per la pandèmia.

Fa setmanes que la situació epidemiologica millora, en gran part gràcies a l’avenç del procés de vacunació. I, de retruc, això s’ha anat traslladant a l’hospital. El fet que amb els vaccins s’ha prioritzat les persones més vulnerables davant el coronavirus, ha permès que els casos que es van detectant, que també van a la baixa, suposin menys complicacions mèdiques. I, per tant, cada cop són menys les persones que acaben necessitant l’ingrés al centre sanitari.

A poc a poc, al llarg de les darreres setmanes, ha anat disminuint la pressió que la pandèmia provocava sobre el centre. Han anat a la baixa els pacients a planta i, també, els que es troben a l’UCI. Aquest divendres a la tarda, des del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària s’ha comunicat que hi queda cap ingressat a aquesta àrea.

En l’actualització de dades facilitada pel Govern al matí, encara hi havia una persona a planta una segona intubada a cures intensives. L’evolució de totes dues les darreres hores ha estat positiva i, així, la primera ha pogut rebre l’alta i marxa cap a casa seva. I la segona, ha estat desconnectada del ventilador mecànic i ha pogut ser traslladada cap a planta.

Per tant, l’UCI ha quedat buida. Cal remuntar-se a finals de setembre per trobar aquest servei sense cap pacient Covid. I encara més enrere, a l’agost, per veure un nombre d’ingressats tan baix a l’hospital.

Etiquetes

Comentaris

Trending