L’UCA ampliarà l’horari d’atenció dues tardes a partir d’aquest juny

Actualment, el servei es dona fins a les 16.30 hores i s’està a l'espera que un administratiu pugui estar a vuit hores per ampliar-lo davant l’increment de casos atesos

La Unitat de Conductes Addictives
La Unitat de Conductes Addictives

La Unitat de Conductes Addictives ha registrat un increment important de pacients atesos. Actualment, hi ha 900 d’actius, una situació que el cap del Servei de Salut Mental del SAAS, Carlos Mur, no la vol titllar de saturació. Per donar resposta a aquest augment, està previst que durant el mes de juny l’UCA doni servei dos dies a la tarda, un cop es disposi d’un administratiu a 8 hores.

La Unitat de Conductes Addictives té previst obrir dues tardes a partir d’aquest mes de juny. Així ho ha manifestat Carlos Mur en declaracions a l’Altaveu. L’increment important de casos i l’objectiu de donar un bon servei ha portat a prendre a aquesta decisió. Actualment, només pot obrir fins a les 16.30 hores i un cop es disposi d’un administratiu a vuit hores es podran atendre consultes dos dies a les tardes.

Mur apunta que “inclourem més hores de psicòleg i necessitem més suport administratiu per donar bon servei”. Ha recordat que, actualment, hi ha 900 pacients actius i al llarg del 2022 s’han fet 26.000 actes. Reconeix que “amb els mateixos professionals que el 2019 hem atès un 34% més de persones”. En aquest sentit, posa en relleu que “els ingressos de pacients a l’UCA suposen un 10% del total com a motiu únic”. Tot i això, exposa que “la majoria de pacients darrere del trastorn o depressió tenen una addicció a algunes substàncies que en dificulta la seva recuperació”.

El cap del Servei de Salut Mental del SAAS ha tornat a posar sobre la taula la possibilitat de poder comptar amb 5 o 6 llits específics per desintoxicació perquè “el projecte terapèutic per a aquestes persones és diferent a d’altres que necessiten tractament en règim d’ingrés”. Aquesta idea ja es va traslladar en el seu dia a la direcció general.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending