‘Triar’ vacuna, al final, no penalitza

Entre les 1.300 persones que aquest dijous reben el vaccí de Pfizer hi ha de 43 a 45 anys però també es “repesca” gent de més edat inscrita més tard al registre

Gent fer cua esperant el torn per vacunar-se.
Gent fer cua esperant el torn per vacunar-se. G. P.

El centre de vacunació ubicat a l’antiga seu del COEX s’ha posat aquest dijous de nou en marxa. I a un ritme elevat. Al llarg del dia està previst inocular una dosi de Pfizer a 1.300 persones. Entre elles, gent d’entre 43 i 45 anys, però també “repescats” de més edat o altres col·lectius vulnerables. Al final, s’està cridant també inscrits més recentment al registre, malgrat que inicialment s’havia dit que es faria per ordre de tramitació per evitar que si algú ho va fer més tard per ‘esquivar’ AstraZeneca li sortís bé la jugada.

Les dosis de Pfizer que van arribar dimarts al Principat ja s’estan inoculant a la ciutadania. A més, a un ritme elevat. En tres dies es preveu esgotar-ne la meitat, a l’espera que la resta es posin en una segona tongada a finals de mes. Aquest dijous, la previsió és que pel centre de vacunació passin 1.300 persones.

Fins dissabte es confia subministrar fins a 3.400 dosis dels vaccins que van arribar el passat dimarts enviats per Espanya

El dispositiu inclou personal d’Atenció Primària, que s’encarrega de posar els vaccins; del SAAS, que vigila que un cop posada la dosi no sorgeixin complicacions; de farmàcia i, també, de Creu Roja. Així ho ha explicat el director de Protecció Civil, Cristian Pons, que ha admès que, a banda de persones de 43, 44 o 45 anys, també s’està “repescant” gent més gran que es va inscriure més tard al registre.

En principi, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, havia indicat que es donaria prioritat als apuntats més aviat. Era una forma, s’entenia, d’evitar que a persones que havien endarrerit el seu registre per evitar que els toqués la vacuna d’AstraZeneca, els hi sortís bé la jugada. Finalment, però, s’està fent una mica de més i de menys.

“Baixarem fins als 43 anys però també repesquem gent que s’ha inscrit més recentment”, ha explicat Pons, tot posant l’exemple d’un home de 90 anys. Es prioritza, això sí, persones de risc o que es consideren especialment vulnerables. Sobre el fet que això pugui suposar que qui ha intentat evitar AstraZeneca ho faci sense cap penalització, ha apuntat que no es recullen els motius pels quals la gent s’ha registrat més tard. “El que volem és vacunar gent i que anem rebent vaccins”, ha indicat.

El ritme intens es mantindrà divendres i dissabte. L’objectiu és assolir unes 3.400 dosis subministrades. La meitat de la remesa arribada dimarts. Això permetrà arribar entorn del 47% de la població vacunable amb almenys una tongada del vaccí.

Pons ha fet un balanç satisfactori del dispositiu i de com està funcionant. “La gent està contenta del procés i de l’atenció que rep. Volen que sigui el més ràpid i eficient possible i crec que ho està sent”, ha comentat.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending