Els tres primers dies d’‘stop lab turístic’ s’han fet 121 proves

S’hi poden acollir totes aquelles persones que necessiten un certificat de negativitat per poder-se desplaçar a França

Explicacions posteriors a la TMA.
Explicacions posteriors a la TMA. Cristian Cortés

El dispositiu de detecció de coronavirus a partir de la tecnologia TMA que està encarat a aquelles persones que necessiten un certificat que acrediti el seu no contagi per entrar a França ha rebut aquest cap de setmana 121 persones. És el denominat ‘stop lab turístic’, que es va posar en marxa divendres a l’aparcament comunal de Prat de la Creu, que acull la resta de laboratoris mòbils.

Les 121 persones es van atendre entre divendres (quan hi havia programades proves a 34 francesos i 4 residents), dissabte i diumenge. A diferència de la resta de proves, que es fan al mateix lloc i amb el mateix format pràcticament, en aquest cas la diferència és que es processa el resultat més ràpid i es comunica a través d’un correu electrònic.

Tal i com es va informar dimecres passat una vegada les autoritats franceses van reconèixer la tecnologia TMA com a vàlida per certificar el contagi (o no contagi), la prova té un cost de 40 euros per a les persones que no resideixen al país, mentre que als ciutadans d’Andorra se’ls continua fent el diagnòstic de manera gratuïta. Per ara, en l’entorn més immediat, la certificació sols és necessària per accedir a França.

Etiquetes

Comentaris

Trending