Temor a un brot de coronavirus entre els sanitaris de l’hospital

Una infermera que feia dies que treballava i que no es trobava bé s’ha sotmès a les proves després de mostrar febrícula i hauria donat positiu; la resta de focus semblen relativament controlats

Una ambulància estacionada a l'hospital.
Una ambulància estacionada a l'hospital. Toni Solanelles

Encara que amb comptagotes, hi va havent nous casos positius de coronavirus. En principi, tot dins d’una relativa normalitat i control. Fins aquest dimecres oficialment no s’actualitzaran les dades, però fonts sanitàries han assegurat que a l’hospital hi ha un lleuger temor que el virus pugui tornar a acarnissar-se amb els professionals de la salut: aquest dimarts s’hauria diagnosticat un positiu entre els sanitaris del centre hospitalari.

Una infermera que feia dies que treballava no s’hauria trobat bé i després d’advertir que tenia febrícula ha estat sotmesa a una prova de detecció ràpida que hauria estat positiva. Davant d’això s’haurien adoptat les mesures pertinents d’aïllaments, encara que si els professionals amb els quals hagi estat en contacte ho han fet amb les degudes proteccions, inicialment no hi ha confinament. El que si que hi haurà en uns dies, segons fonts coneixedores del protocol, serà proves per confirmar la no presència del virus, atès que la incubació impedeix normalment que la malaltia es mostri en qüestió de poques hores, malgrat que la TMA presenta una sensibilitat més alta que la PCR.

El coronavirus afecta ara formalment 29 persones al Principat de manera activa.

Relacionat

Quatre nous casos de coronavirus vinculats a l’obra d’Escaldes

Sobre el paper, i a falta dels resultats oficials -oficialment són 29 els casos positius actius en l’actualitat, la immensa majoria dels quals vinculats al focus detectat entre un grup d’operaris d’una obra de rehabilitació d’un hotel d’Escaldes-, els resultats de les analítiques que s’han anat fent als contactes no han donat una allau de nous casos. Sí que hi haurà algun positiu més, segons les fonts, però sempre, en principi, entre persones que ja havien estat prèviament aïllades, amb la qual cosa el risc de contagi ja s’hauria minimitzat molt. No obstant això es continuen fent proves i cribrant ciutadans que voluntàriament demanen cita als 'stop labs' reactivats a l'efecte, com el de la caserna de bombers o el CAP de la Sardana.

Comentaris (6)

Trending