Els tècnics en cures d’infermeria aconsegueixen ser reconeguts després de més de dos anys de lluita

El Govern acaba acceptant la inscripció al registre d’associacions d’un col·lectiu sanitari que aglutina unes 110 persones i que, entre altres coses, busca el reconeixement professional i acadèmic

Els TCAI han aconseguit el reconeixement com a associació professional.
Els TCAI han aconseguit el reconeixement com a associació professional. ARXIU

Reconeixement professional. És la reclamació essencial que busca la nova Associació de Tècnics de Cures Auxiliars en Infermeria (TCAI). Després de dos anys de lluita burocràtica, aquest col·lectiu sanitari que ara mateix aplega ja uns 110 afiliats ha aconseguit que el Govern hagi acceptat la seva inscripció al registre d’associacions. No ha estat un procés gens fàcil. L’administració ha mirat fil per randa els passos donats per un col·lectiu que busca ser considerat igual que la resta de professions sanitàries.

 

De fet, un dels paràmetres per poder accedir a l’associació és que es tingui la formació acadèmica escaient. El tècnic en cures auxiliars d’infermeria (la denominació que formalment es va donar ja a l’any 1995 al que històricament s’ha vingut anomenant com a auxiliar d’infermeria, un nom que els promotors de l’associació consideren ja superat) es un grau mitjà com els tècnics de farmàcia i tècnics de transport sanitari. L’associació de TCAI (que són les sigles amb què volen ser coneguts) serà molt vigilant en què es valori la professió i que no es fomenti, com es troben massa sovint els professionals d’aquest sector, l’intrusisme.

Els auxiliars d'infermeria consideren que hi ha massa persones que desenvolupen tasques sanitàries al Principat sense la titulació corresponent.

Relacionat

Els tècnics auxiliars d’infermeria lamenten l’intrusisme que hi ha en la professió

La feina per ser reconeguts com a col·lectiu professional va iniciar-se molt abans de l’esclat de la pandèmia. De fet, fa força més de dos anys que un grup relativament reduït de professionals a l’inici però que amb poc temps va anar creixent va impulsar l’elaboració d’uns estatuts que han hagut de combatre amb el detallisme dels ministeris de Salut, Interior i Educació, que tot sovint han posat pegues i entrebancs, incomprensibles fins i tot en algun punt.

La feina per aconseguir la constitució oficial com a associació, vistes les dificultats trobades en l’administració, no s’ha aturat durant l’epicentre de la pandèmia que, a més a més, des del punt de vista professional ha posat de relleu com d’important és el treball dels tècnics en cures auxiliars d’infermeria dins l’engranatge sanitari. D’aquí que el registre de l’associació no deixa de ser, segons fonts del col·lectiu, una baula més en la defensa i reconeixement professionals.

Comentaris

Trending