La llum del sol: estones de ‘llibertat’ a l’UCI

​(REPORTATGE AUDIOVISUAL) L’hospital posa en marxa una baula més del projecte la cadena d’humanització sanitària i cada matí un pacient crític de llarga estada podrà deixar durant uns minuts l’entorn hospitalari estricte

La llum del sol

Dins el projecte d’humanitzar els serveis hospitalaris, el SAAS ha posat en pràctica aquest dimecres un element més: permetre als pacients de l’UCI que porten molts dies ingressats en condicions dures i un entorn poc amable per molta delicadesa que hi posin els professionals sanitaris, sortir durant una estona a l’exterior de les instal·lacions i veure la llum natural en directe o comprovar mínimament què passa al carrer. Això sí, és clar, a tocar de l’hospital.

Actualment hi ha nou persones ingressades a l’UCI i són una seixantena els professionals mèdics i assistencials que en tenen cura. Avui s’ha permès a una pacient d’edat avançada sortir, amb tot l’equip mèdic, a la terrassa de la planta -3, la que toca al servei de Salut Mental. Cada matí el comitè mèdic decidirà quin pacient està en millors condicions per poder estar una estona a l’exterior, encara que quan arribi el cru hivern s’acabarà duent els pacients UCI en zones d’interior que ofereixen vistes a fora que, evidentment, des dels espais on habitualment estan internats no poden veure.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending