Els socialdemòcrates volen aclarir la relació entre l’Oficina Covid i l’Institut d’Estudis Andorrans

El PS té intenció de demanar el conveni que hi ha entre el departament dependent del ministeri de Salut i l’organisme ara integrat a Andorra Innovació i Recerca, que suposadament alimenta de treballadors per fer seguiment dels malalts de coronavirus

El director de l'Oficina Covid, Bruno Bartolomé, durant la compareixença a la comissió legislativa de Sanitat.
El director de l'Oficina Covid, Bruno Bartolomé, durant la compareixença a la comissió legislativa de Sanitat. Toni Solanelles

L’Institut d’Estudis Andorrans (IEA), ara integrat al conglomerat que es vol fer conèixer com a Andorra Innovació i Recerca, no hauria de ser una oficina de col·locació. De treball. Però si es tenen en compte, només, les manifestacions fetes pel director de l’Oficina Covid, Bruno Bartolomé, davant la comissió legislativa de Sanitat ho podria semblar. D’aquí que el grup parlamentari socialdemòcrata tingui intenció de demanar més informació sobre el conveni establert entre l’IEA i el departament dependent del ministeri de Salut.

Bartolomé va explicar que una part de la plantilla -actualment situada en unes 72 persones, de la qual una trentena serien traçadors- havia estat proveïda per l’IEA a través d’un conveni que hi tenia subscrit l’Oficina Covid. I que dels treballadors eventuals o a jornada parcial que abastia l’IEA n’hi havia que al seu torn procedien del SAAS i, per tant, tenien una sòlida formació sanitària que anava d’allò més bé a l’oficina per a dur a terme les tasques que té encomanades.

Bruno Bartolomé durant la compareixença amb el ministre Joan Martínez Benazet present a nivell telemàtic.

Relacionat

El director de l’Oficina Covid admet que la situació se’n va anar de mare perquè es van refiar

L’explicació del director de l’Oficina Covid va sobtar d’allò més, però durant la comissió legislativa ningú no hi va donar més tombs. Ara, segons que ha pogut saber l’Altaveu, els parlamentaris socialdemòcrates tenen intenció de demanar el conveni en la seva integritat per veure quina mena de relació tenen els dos organismes. I saber per quina via i amb quins mecanismes l’IEA pot abastir de personal ningú.

La demanda socialdemòcrata, quan es concreti i es vegi complimentada, hauria de permetre aclarir si l’IEA serveix de pantalla, de parapet, per obtenir mà d’obra, personal, a través d’empreses de treball temporal, una modalitat que l’esmentat organisme podria usar, per exemple, en el moment d’haver de disposar d’un alt nombre de persones que facin enquestes per qualsevol treball que pugui plantejar el Centre de Recerca Sociològica.

Comentaris (3)

Trending