Salut registra 33 nous contagis i els casos actius es tornen a incrementar

Hi ha 333 pacients que pateixen ara mateix la Covid-19, dels quals quinze es troben ingressats a l’hospital i set a la unitat de cures intensives

Imatge de la façana de l'hospital.
Imatge de la façana de l'hospital.

Setmana de repunt (petit, per al cap i a la fi, repunt) en l’evolució de la pandèmia del coronavirus a Andorra. Així ho reflecteixen les dades, que aquest divendres han suposat la confirmació per part de Salut de 33 nous contagis. Així, es confirma l’increment dels darrers dies en els casos considerats actius. Pel que fa a la pressió sobre el sistema sanitari, hi ha quinze ingressats a l’hospital.

En els darrers dies, queda clar, la mitjana de nous contagis per jornada ha patit un increment, en part provocat pels casos provocats pels dos brots que ara mateix més preocupen a l’executiu, el d’Arinsal i el del Tarter. Novament, aquest divendres hi ha un nombre de positius per sobre de la trentena. 33 en concret. Això situa els casos totals registrats des de l’esclat, ara fa un any, de l’emergència sanitària, en 11.199.

Això, combinat amb el fet que, en les darreres hores, només s’han pogut donar 19 altes (per a un total de 10.754), fa que novament creixin els casos considerats actius. Hi ha 333, catorze més que el dijous. D’aquesta forma, aquesta setmana s’ha trencat la tendència a la baixa en aquesta dada que s’havia registrat des de mitjans de gener.

D’aquests, quinze es troben ingressats a l’hospital de Meritxell, després de dues altes donades aquest divendres. Vuit es troben a la planta Covid i set a la unitat de cures intensives. D’aquests, quatre requereixen connexió a un ventilador mecànic.

De retruc, també hi ha un empitjorament de la situació al sistema escolar. Hi ha cinc aules totalment confinades, una més que dijous, i tretze amb algun alumne aïllat, tres més.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending