Salut redueix a un els cribratges setmanals als alumnes de primària

Al llarg dels primers dies de la represa del curs escolar s’han fet 5.821 proves i s’han detectat 186 estudiants positius, la majoria d’ells asimptomàtics

Cribratge a una escola.
Cribratge a una escola. SFGA

A partir de la setmana vinent, els alumnes de primera ensenyança només hauran de sotmetre’s a un cribratge setmanal per poder assistir al menjador o fer activitats extraescolars. Des de Salut s’ha optat per aquesta mesura un cop analitzats les dades dels primers dies de la represa del curs. Des de dilluns, als col·legis s’han detectat 186 estudiants positius i ja són 11 les aules totalment confinades.

Des del desembre, el protocol adoptat al sistema educatiu marcava que als cursos de primària, on cap dels alumnes estava vacunat, es farien fins a dos cribratges setmanals. Superar-los era condició sine quan non per poder anar al menjador o fer activitats extraescolars. Des de fa dies Salut havia avançat la possibilitat de reduir-los a únicament un, sempre en funció de les dades d’aquesta primera setmana de classes.

Un cop es tenen les xifres a la taula, s’ha pres la decisió. Al llarg d’aquests quatre dies, s’han fet fins a 5.821 proves TRA. En total, s’han detectat 186 alumnes infectats amb el coronavirus. I en la gran majoria de casos, eren asimptomàtics. Per tant, es considera que aquesta acció ha permès evitar més contagis.

Per això, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha avançat que, ja de cara a la setmana vinent, a primària només es farà un cribratge, igual que ja succeeix a secundària. S’entén que la reducció ajudarà a generar menys molèsties a la comunitat educativa, sense que suposi un excessiu risc per a la seguretat sanitària.

D’altra banda, a les classes de maternal es continua tancant tota l’aula amb un únic positiu. Això fa que molts nens estiguin eternament confinats, tot i ser positius. Benazet ha assegurat que, malgrat això, des de Salut no es planteja canviar aquesta mesura. “Ja busquem que hi hagi els mínims nens possibles confinats, i hem buscat els protocols buscant la màxima seguretat”, ha afirmat el ministre. Fent una mica de previsió, espera que es puguin canviar “de cara a un mes”, però no pas abans.

Pel que fa a l’afectació del coronavirus a sistema, aquest divendres hi ha ja 118 aules amb algun alumne confinat al seu domicili. En onze dels casos, són tots els estudiants del grup que es troben confinats. La resta, 109, només alguns d’ells.

Comentaris (2)

Trending