Salut no preveu vacunar els menors de 12 anys fins al febrer o març

Martínez Benazet assegura que el vaccí “es pot donar amb tota la tranquil·litat” als infants després que hagi superat els tests de l’Agència Europea del Medicament

Vacunació d'un infant.
Vacunació d'un infant. arxiu

La vacuna per combatre la Covid “es pot donar amb tota la tranquil·litat als menors de 12 anys”, ha assegurat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, preguntat per la possible vacunació dels infants entre 5 i 11 anys. En tot cas, ha deixat clar que no es podran administrar les properes setmanes sinó “els propers mesos”. I ha situat entre el febrer i el març l’inici de les punxades dels menors, perquè fins llavors no hi haurà vaccí per a ells.

Martínez Benazet s’ha referit a les vacunes per als infants, que ara mateix són la franja d’edat més contagiada i que més infecta, arran de l’aprovació per part de l’Agència Europea del Medicament del vaccí. En principi, s’administra Pfizer amb dosis inferiors als adults. Les proves que s’han fet ja han rebut el vist-i-plau de les autoritats europees en la matèria. Però abans de la propera primavera no es començaran a injectar, almenys al Principat.

El titular de Salut ha avançat que en aquell moment s’aplicarà “el mateix concepte que s’ha fet amb els menors entre 12 i 17”, és a dir, anunciar que el vaccí està disponible i que se’n recomana la seva administració. Però que cadascú és lliure de fer el que vulgui i que no hi haurà penalitzacions per no vacunar-se.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending