Salut ha aïllat vint classes des de l’inici de curs i divuit estan encara confinades

El Sant Ermengol i el Lycée, amb cinc grups cadascú, són les escoles amb més afectades i ja s’ha pogut aixecar la mesura a les aules de maternal de la francesa d’Escaldes i de primària a l’andorrana de la Massana

El Lycée Comte de Foix, a Andorra la Vella.
El Lycée Comte de Foix, a Andorra la Vella. Altaveu

Des de l’inici de curs, ja són vint les aules que s’han hagut d’aïllar en detectar que algun dels escolars integrants pateix coronavirus. Actualment, divuit d’elles encara es troben en situació de confinament mentre que ja s’ha pogut aixecar la mesura en dues d’elles, la classe de maternal de l’escola francesa d’Escaldes i una a l’andorrana de la Massana. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha remarcat que el nombre de cursos es podrà reduir sempre que es controli la taxa de reproducció de malaltia.

Actualment, els dos col·legi més afectats per aquests aïllaments són el Sant Ermengol i el Lycée. A cadascú d’aquests centres, hi ha cinc grups confinats arran dels positius d’un dels integrants. Al Janer, hi ha dos més. La resta es distribueixen entre les escoles franceses d’Encamp, Ordino i Andorra la Vella i les andorranes de Canillo, Ordino i Encamp.

Les dues primeres classes que van ser aïllades, però, ja han pogut tornar a la normalitat. És el cas de l’aula de l’escola francesa d’Escaldes-Engordany i una altra més al col·legi andorrà de la Massana.

El ministre de Salut ha explicat que al llarg del curs s’aniran donant aquestes situacions. De fet, ha indicat l’elevat nombre actual té a veure amb l’expansió que s’ha registrat amb la pandèmia, que ha provocat que s’hagin adoptat noves mesures restrictives. Benazet ha avançat que si s’aconsegueix, com s’ha marcat el Govern com a objectiu, reduir la taxa de reproducció de la Covid-19, també s’hauria de poder minimitzar el nombre de grups escolars confinats.

Comentaris (2)

Trending