Salut gastarà 71.000 euros en una primera remesa de vacunes contra la grip

Es preveuen comprar 7.500, per sota de la demanda que es va acabar tenint en la campanya de vaccinació del passat hivern

Una infermera administrant una vacuna contra la grip.
Una infermera administrant una vacuna contra la grip.

Salut preveu destinar més de 71.000 euros a la compra de vacunes contra la grip de cara a la campanya de la propera tardor. En concret, es compraran 7.500 dosis. Es tracta de la mateixa quantitat que es va adquirir inicialment  l’any passat, quan ja es comptava amb un increment de la demanda vista la situació sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus. Finalment, però, la previsió es va quedar curta i es va acabar adquirint més de 10.000 vaccins.

El Govern ja ha licitat el concurs que ha de permetre proveir-se de vacunes per a la campanya de l’hivern vinent. En aquest cas, preveu comprar fins a 7.500 dosis. Cadascuna d’elles s’estima que costaran 9,5 euros. Per tant, la despesa prevista ascendiria a 71.250 euros.

D’aquesta forma, es manté la petició inicial que ja es va fer l’any passat, que suposava un increment de la compra en comparació al 2019. Llavors, es va optar per aquesta mesura perquè s’esperava que la situació sanitària provocada pel coronavirus pogués incrementar la demanda.

I, de fet, així va ser. L’increment de peticions va obligar que, al desembre, Salut hagués de comprar més dosis, fins a 10.100. Les dades a 30 de desembre indicaven que s’havien subministrat fins a 8.350 i es va acabar allargant la campanya fins al 31 de gener.

Etiquetes

Comentaris

Trending