Salut garanteix que la planta Covid del Cedre està aïllada i no hi ha risc de contagi pels residents

La secretària d’Estat, Helena Mas, assegura que hi ha “protocols i procediments específics” a la unitat tant pel que fa al personal com a la gestió i eliminació de residus i no es creuran amb la resta del centre sociosanitari

L'entrada al centre sociosanitari del Cedre.
L'entrada al centre sociosanitari del Cedre. Cristian Cortés

Salut ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat als familiars dels padrins interns al centre sociosanitari el Cedre, després de la preocupació que aquests han expressat pel trasllat des de Salita de fins a nou persones que han donat positiu per coronavirus. La secretària d’Estat, Helena Mas, ha volgut assegurar que la planta d’hospitalització Covid-19 estarà totalment aïllada de la resta, on hi ha avis residents. Per tant, ha assegurat, el risc de contagi no existeix.

El passat divendres, després de detectar diversos positius a Salita, es va optar per reobrir la planta d’hospitalització per a pacients Covid al Cedre. S’hi van traslladar nou persones.

Un vehicle del SAAS que trasllada personal cap al Cedre.

Relacionat

Nou padrins residents a Salita traslladats al Cedre i un desè a l’hospital en ser positius de Covid

L’anunci va aixecar l’alerta entre els familiars dels residents del Cedre. Lamentaven la manca d’informació i, a més, expressaven el temor que els seus avis patissin risc de contagi. Fins i tot, avisaven que, si això es produís, estaven disposats a anar a tribunals.

Una imatge del Cedre, a Santa Coloma.

Relacionat

Familiars de residents del Cedre s’organitzen per emprendre accions si hi ha transmissió del virus

Mas ha assegurat “entendre la situació d’aquestes famílies”, però ha afirmat que “el funcionament del Cedre, de la primera a la quarta planta, no es veu modificat pel que fa a visita, protocols i procediments”. I és que, ha explicat, “és a la cinquena on es fa la unitat i s’han establert protocols i procediments pels professionals i gestió de neteja i residus”. Per tant, “no es creuaran amb les altres plantes i són completament aïllats”.

El que sí que ha reconegut la secretària d’Estat és errors en l’àmbit de la comunicació cap a aquestes famílies. “Ens hem d’explicar millor. Crec que, potser, és el que ens ha faltat”, ha comentat Mas.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending