Salut es planteja no cribrar els alumnes menors de deu anys

Benazet recorda que els darrers estudis revelen que els nens tenen poca capacitat de contagi i avança que s’avalua que no se’ls hagi de fer el test d’antígens

Benazet, en els instants previs a la compareixença.
Benazet, en els instants previs a la compareixença. G. P.

El ministeri de Salut valora que el cribratge entre els escolars no inclogui als menors de nou o deu anys. Així ho ha explicat Joan Martínez Benazet durant la nova compareixença davant la comissió de Sanitat i Medi Ambient del Consell General per explicar l’evolució de la pandèmia del coronavirus. La decisió que s’ha de prendre properament es justificaria pel baix risc de contagi que tenen els nens, segons els darrers estudis que s’han fet públics.

Des del Govern s’ha fet un primer balanç dels primers dos dies de cribratge entre els escolars, que s’ha centrat en els cursos superiors i la Formació Professional. Per ara, s’han fet proves a 455 persones i s’han diagnosticat dos positius. “És un funcionament correcte i estan donant fruits perquè ens ha permès detectar aquests casos”, ha apuntat Benazet.

Sobre l’evolució futura del cribratge, el ministre ha recordat que els darrers estudis publicats apunten que els nens petits tenen poc risc de contagi. Per això, el comitè d’expert podria decidir que aquests tests, que de moment es fan amb recollida de mostres nasals “menys molesta i més fàcil de fer”, no es facin als cursos més petits. “Per sota dels nou o deu anys, creiem que no farà falta”, ha comentat.

-seguirà ampliació-

Comentaris (2)

Trending