Salut dona per fet que s’oferirà la tercera dosi a tota la població

El ministre Benazet indica que s’anirà progressivament baixant per franges d’edat un cop s’hagin atès les persones majors de 65 anys i vulnerables per les seves malalties, procés que s’iniciarà dilluns vinent

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. SFGA

La tercera dosi arribarà “de forma progressiva” a tothom. Així ho ha avançat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. La idea és abordar primer els majors de 65 anys i les persones vulnerables en funció de malalties que puguin patir, un procés que s’iniciarà dilluns vinent. A partir d’aquí, la idea és anar rebaixant la franja d’edat. Des del Govern es té el ple convenciment que la vacunació és clau per evitar que l’actual onada de casos comporti problemes al sistema sanitari i, per això, es torna a fer una crida a aquelles persones que encara no s’han posat cap fàrmac.

Fins ara, Benazet s’havia mostrat prudent i havia limitat la tercera dosi a certs col·lectius més vulnerables. Ara, però, s’entén que, definitivament, caldrà oferir-la a tota la població. “No hi ha un consens unànime sobre si és necessari al cap de sis mesos, al cap de vuit o més tard. Nosaltres hem optat per fer-ho una mica més enllà”, ha comentat. I, en aquest sentit, ha indicat que “anirem avançant per franges d’edat”.

Per tant, un cop es completi el procés que s’iniciarà dilluns amb els majors de 65 anys, la idea és anar cridant més persones. En aquest sentit, ha volgut posar en relleu que no hi haurà cap problema de subministrament. “Tenim vacunes”, ha afirmat. També, ha advertit, per aquelles persones que, fins ara, no s’han posat cap dosi.

I és que des de Salut es té clar que “vivim un rebrot” i que, davant d’aquesta situació, la millor eina és la vacunació. “Davant l’experiència de com de bé funcionen i com protegeixen, torno a demanar qui no s’ha vaccinat, pels motius que siguin, que entengui que és necessari per contenir la pandèmia”, ha manifestat. El ministre ha remarcat que “per tenir un millor hivern, des del punt de vista de l’economia i també social ens interessa que més persones estiguin vacunades”.

Sobre el fet de prendre més mesures per forçar aquesta gent a acceptar participar en el procés d’immunització, el titular de Salut ha recordat que les darreres decisions ja exigeixen o bé estar vaccinat o bé fer-se proves prèvies per accedir a certs establiments. I, així i tot, ha indicat que “sempre hem funcionat amb el convenciment” i que la voluntat és mantenir aquesta idea. “Anirem responent als dubtes des del coneixement científic, amb honestedat i transparència”, ha comentat.

 

Etiquetes

Comentaris (18)

Trending