Salut demanarà quarantena de 14 dies a qui vingui de països amb soques Covid molt virulentes

Es prepara un decret que s’aplicarà a les persones provinents de l’Índia, el Brasil o Sur-àfrica i que els obligarà a aïllar-se durant dues setmanes i a tenir una TMA o PCR negativa

Una sanitària fent una TMA.
Una sanitària fent una TMA. Cristian Cortés

El Govern exigirà una quarantena a totes les persones que vinguin de països on hi ha una gran preponderància de soques més virulentes i contagioses del coronavirus, com ara Brasil, Sud-àfrica o l’Índia. Salut està preparant que ha de posar negre sobre blanc aquesta obligació, al mateix temps que segueix atentament les informacions sobre l’afectació d’aquestes variants. Així, es confia que si arriben casos es podran prendre “les mesures pertinents”.

Les noves soques s’estan convertint en una de les grans amenaces actuals de la Covid-19. A països com el Brasil o l’Índia, aquestes variants ha desfermat molts contagis i han posat en escac els respectius sistemes sanitàries. Per això, des del Govern es considera que cal adoptar mesures per intentar evitar que també arribin al Principat. I, en tot cas, que si ho fan, es puguin controlar.

Per això, es prepara un nou decret que establirà per a les persones que entrin al país provinent d’aquests països hagin de fer una quarantena de catorze dies. També s’exigirà una prova TMA o PCR negativa tot just en arribar. L’aïllament es podrà reduir a deu dies si es presenta llavors un altre resultat negatiu d’un test diagnòstic.

“Estem atents a tots els aspectes que tenen a veure amb les soques noves i, també, a la de l’Índia”, ha assegurat la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas. Al seu entendre, això ha de permetre que “si tenim situacions amb aquestes variants als països veïns o al nostre, podrem posar les mesures pertinents.

A banda, Mas també ha defensat la decisió de no ampliar encara l’horari dels bars i cafeteries, malgrat les peticions del sector. “Les mesures es van relaxant de forma progressiva i sempre en funció de les dades sanitàries”, ha recordat la secretària d’Estat, que ha volgut remarcar que dimecres “ja es va fer un alleugeriment important en l’àmbit del nombre de comensals per taula”. En el futur, ha avançat, “es continuaran avaluant les mesures vigents i la possibilitat o no de flexibilitzar-les segons la situació epidemiològica.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending