Salut considera controlats els casos Covid amb una variant mixta entre sud-africana i brasilera

Les darreres anàlisis de les aigües residuals revelen una pèrdua de preponderància de la soca anglesa, que ha caigut fins al 8%, mentre que torna a guanyar força la de Wuhan

Representació gràfica d'un coronavirus.
Representació gràfica d'un coronavirus.

Efectivament, a Andorra s’han registrat dos casos de Covid-19 provocats per una variant mixta entre sud-africana i brasilera del coronavirus. Des de Salut, però, es deixa clar que en tot moment han estat controlats i amb un “confinament molt rigorós” i, per això hi ha tranquil·litat. Sobre la presència d’altres soques de la malaltia, les darreres anàlisis de les aigües residuals indiquen que la britànica ha cedit terreny davant l’original de Wuhan.

El ministre, Joan Martínez Benazet, ha confirmat que dos membres de l’equip d’esquí de Muntanya que havien participat en una competició als Alps suïssos es van contagiar amb coronavirus i ho van fer amb una variant “amb elements tant de la sud-africana com de la del Brasil”. De fet, l’avís es va rebre abans del seu retorn al país i, per tant, “ja van guardar durant el viatge i ja aquí un confinament molt rigorós”.

Qualsevol petit avenç científic per al coneixement del coronavirus es valora molt.

Relacionat

Salut sospita de l’arribada al país d’uns pocs casos aïllats d’una variant afrobrasilera de la Covid

Els contagis es van produir “en el marc d’un brot que va afectar 200 o 300 persones a Grenoble”. Aquest, ha explicat Benazet, “s’ha anat apagant” i per això, s’entén que “no és una variant que es pugui imposar a altres”. Sobre si s’ha produït algun contagi a Andorra, el titular de Salut ha remarcat que “no es van relacionar amb ciutadans del país”.

De fet, i parlant de les soques, el ministre ha revelat la relativa sorpresa que els ha generat les darreres anàlisis de les aigües residuals. “Observem que la de Wuhan torna a imposar-se; la britànica ha baixat ara fins a només el 8%”, ha explicat.

El ministre ha apuntat que “es tracta d’un fenomen que s’ha vist a altres llocs d’Espanya o França, com si hi hagués un retrocés”. Una de les explicacions que ha posat sobre la taula és el fet que “hagi quedat més aïllada”. Tot i això, ha recordat que la variant de Wuhan “és la de fa uns anys” i, per tant, “sembla que tingui més força”.

Etiquetes

Comentaris

Trending