Salut sospita de l’arribada al país d’uns pocs casos aïllats d’una variant afrobrasilera de la Covid

Els experts que treballen en les seqüenciacions genòmiques que periòdicament es fan al Principat han d’acabar de confirmar la ‘matrícula’ d’una soca que hauria estat importada i hauria afectat un petit grup d’esportistes

Qualsevol petit avenç científic per al coneixement del coronavirus es valora molt.
Qualsevol petit avenç científic per al coneixement del coronavirus es valora molt. ARXIU

Salut sospita que mitja dotzena de residents al país han pogut estar contagiats -i ja s’haurien aparentment recuperat- d’una variant de coronavirus que no és ni la de Wuhan ni la britànica. De fet, segons el nivell de proteïna que revelen les seqüenciacions genòmiques que s’haurien fet de les mostres preses en dos dels casos positius deixarien entreveure una soca que barrejaria la variant fins ara coneguda com la sud-africana i la brasilera.

Es tractaria de casos aïllats, controlats i importats. Els estudis que fan els experts que treballen en les seqüenciacions genòmiques periòdiques que es realitzen al Principat més els contactes que s’estan duent a terme amb les autoritats sanitàries del lloc on s’hauria contret la infecció haurien de permetre d’acabar de concretar davant de quina variant s’està.

Aquesta varietat de Covid hauria afectat un grup de mitja dotzena d’esportistes del país que fa unes setmanes van participar en una competició a Grenoble

Aquesta varietat de Covid hauria afectat un grup d’esportistes del país que fa unes setmanes van participar en una competició a Grenoble. De retorn, tots en el mateix vehicle, tots els esportistes van començar a trobar-se malament. Com que van comunicar el fet, ja se’ls va recomanar l’aïllament directe només arribar al Principat sense que prenguessin contacte amb cap persona. I consta que les recomanacions es van fer fil per randa.

Igual com consta que a la zona dels Alps francesos d’on procedien quan es van començar a sentir indisposats s’hi ha detectat una variant ‘rara’ del coronavirus que s’està acabant d’analitzar. Segons les fonts de Salut confirmades, hi ha molt interès en poder esbrinar exactament de quina soca es pot tractar. Però ara per ara no hi ha preocupació. Primer perquè es tracta de casos aïllats i que no s’haurien propagat. I, després, perquè les vacunes, poc o molt, estan responent bé a totes les variants.

Unes vacunes que, de moment, es van administrant al Principat i que tindran continuïtat. Aquest vespre ha acabat arribant la remesa de 5.800 dosis de Pfizer que s’havia compromès Espanya a enviar. Encara que han arribat amb retard respecte d’allò que es preveia, a primera hora de la nit d’aquest dilluns fonts oficials del Govern han confirmat el recepcionament del vaccí.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending