Salut busca confirmar la presència de la soca britànica a Andorra

Benazet explica que s’ha demanat la seqüenciació de mostres d’alguns dels darrers contagiats que es considera amb més risc d’haver desenvolupat la malaltia a través d’aquesta variant

Representació gràfica d'un coronavirus.
Representació gràfica d'un coronavirus.

Per ara, és més una sensació que no una cosa confirmada, però Salut sospita que la soca britànica del coronavirus pot estar al darrere d’alguns dels contagis que s’han produït les últimes setmanes. De fet, el ministre, Joan Martínez Benazet, prefereix “pensar que ja la tenim aquí”. Toca, però, acabar de confirmar-ho. Per això, s’ha demanat seqüenciar algunes de les mostres recollides, sobretot d’aquelles de pacients que tenen un major risc d’haver-se contagiat amb aquesta variant.

“No estem exempts. La soca està a tota Europa, amb països o regions on la incidència és més alta”, ha advertit el titular de Salut. De fet, ha avisat que “serà la que predominarà els propers mesos”. El ministre té la sensació que algun dels darrers casos diagnosticats ja podria ser provocat per aquesta variant i per això, ha explicat que “hem demanat la seqüenciació d’algunes mostres que hem agafat a persones que ens sembla que tenen més risc d’haver-se infectat amb ella”.

I és que, al seu entendre, la situació als països de l’entorn “ens ha de fer pensar que la ja tenim aquí”. I, per això, ha remarcat que “això ens obliga a extremar les mesures de precaució”. Benazet s’ha mostrat convençut que “si les seguim escrupolosament, tenim capacitat per controlar i seguir amb el model que hem seguit durant la segona i la tercera onada, durant la qual hem pogut mantenir certa activitat econòmica”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending