Salut anuncia l’arribada de vaccins fabricats a partir de la soca inicial i de les variants Òmicron

Es recomana a les persones fràgils i de més de 60 anys i té una dosi d’antígen immunitzador més gran

Comentaris

El ministre de Salut, Albert Font a la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre de Salut, Albert Font a la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

El ministre de Salut, Albert Font ha anunciat l'arribada de 2.880 nous vaccins contra el coronavirus des d'Espanya. En aquest cas, vacunes bivalents, fabricades a partir de la soca inicial i de les variants Òmicron. Es recomana a les persones fràgils i de més de 60 anys.

Font ha destacat que les persones amb tres dosis poden ser afectades pel coronavirus però sempre amb una agressivitat i morbiditat inferior.  "Una vacuna completa són tres dosis, però pot perdre efecte. Es calcula que comença a baixar a partir del cinquè o sisè més. Per això s’aconsella aquestes dosis de record entre un any i un any i mig.  La nova té una dosi d’antígen immunitzador més gran però estan només validades per les dosis de record. Són vacunes més específiques, completes que els primers vaccins que es van inocular".

El ministre ha informat de l’arribada de nous vaccins: 2.880 vacunes bivalents, fabricades a partir de la soca inicial i de les variants Òmicron que han circulat amb més freqüència. S’inocularà a dosis de record, és a dir terceres i quartes dosis. La tercera dosi està oberta als majors de 18 anys, mentre que la quarta es reserva a persones a partir de 60 anys o amb malalties que es puguin agreujar per culpa de la covid. Qui ja ha rebut la quarta dosi amb les vacunes disponibles fins al moment no s’han de tornar a vacunar.

Així doncs, la població susceptible d’aquesta vacunació que vulgui rebre el vaccí ha de demanar cita –tant per la tercera com per la quarta dosi– al telèfon 821955. En cas que hi hagi una recepta mèdica no serà necessari trucar perquè se’l citarà directament. L’administració s’iniciarà el pròxim dilluns 21.

 

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending