Salut admet la preocupació per l’increment de la pressió del coronavirus sobre l’hospital

Les sis altes donades les darreres hores compensen els tres nous ingressos però a l’UCI es manté una alta ocupació que genera inquietud al ministre Benazet

Una vista de l'exterior de l'hospital.
Una vista de l'exterior de l'hospital. Toni Solanelles

En l’actual moment de la tercera onada, la principal preocupació de Govern es troba en la pressió creixent que el coronavirus està exercint sobre el sistema sanitari. Així ho ha admès el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha explicat que entre dijous i divendres tres persones més han estat ingressades a l’hospital per culpa de la Covid-19. En les darreres hores, però, s’ha pogut donar d’alta sis pacients. A l’UCi, en canvi, es manté una alta ocupació. Això, malgrat que el nombre de nous positius es manté amb una certa moderació: 58 des del dijous.

Ara mateix, a l’hospital h ha 37 pacients amb la malaltia. I és que els tres ingressos entre dijous i divendres, s’han compensat amb les sis altes donades les últimes hores. D’aquests, hi ha 24 que es troben a planta i tretze més a la unitat de cures intensives, dotze dels quals connectades a un respirador mecànic. Pel que fa a l’àrea Covid del Cedre, es mantenen interns quatre padrins, un provinent del brot a Salita, dos derivats des del servei d’urgències i un de l’Albó.

A l’hospital hi ha 43 persones ingressades amb la malaltia de les quals 30 a planta i tretze a la unitat de cures intensives

“La pressió en el sistema sanitari segueix incrementant discretament. És el que ens preocupa més, sobretot a l’UCI”, ha reconegut Benazet, que ha tornat a insistir en la necessitat de mantenir el seguiment de totes les mesures de precaució. En canvi, hi ha una certa confiança en el fet que la pandèmia està moderant la seva expansió. En les darreres hores, s’han diagnosticat 58 nous pacients.

Això eleva el total de persones infectades des de l’esclat de l’epidèmia a 9.837. D’aquestes, cent han perdut la vida. El nombre de casos actius s’ha incrementat lleugerament: 14 més. De 737 a 751.

Pel que fa al sistema escolar, en les darreres hores s’han pogut aixecar el confinament total a dues de les aules que es trobaven en aquesta situació. Per tant, en queden 20 amb tots els alumnes aïllats a domicili, mentre que hi ha 46 grups més amb algun estudiant en aquesta situació. Benazet també ha explicat que aquesta setmana s’han fet fins a 3.882 tests d’antígens a membres de la comunitat educativa, dels quals només 13 han donat positiu.

Comentaris (5)

Trending