Salut aclareix que la remesa d’AstraZeneca arribada de França és per petició d’Andorra

El ministre, Joan Martínez Benazet afirma que la decisió s’ha adoptat amb l’objectiu de vacunar a tothom en el menys temps possible

El ministre de Salut a la roda de premsa d'avui.
El ministre de Salut a la roda de premsa d'avui.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que les vacunes d’AstraZeneca arribades des de França ho fan a petició pròpia de govern. En principi, el vaccí que havia d’arribar era de Moderna, però Benazet ha indicat que “el laboratori ha tingut moltes dificultats amb el subministrament a diferents països”. Per això, s’ha sol·licitat al país veí el canvi de farmacèutica, adoptant “l’objectiu de vacunar a tothom en el menys temps possible, prioritzant la seguretat de la població”.

Amb l’arribada la setmana vinent de la remesa de 12.000 vaccins d’AstraZeneca, i els pròxims subministraments per part de Portugal i Espanya, s’aconseguirà que un 60% o 70% de la població estigui vacunada de cara a l’estiu. A més, Benazet ha afirmat que el dia 7 de juny es disposarà de vacunes Pfizer que també arribaran en dos lots i que serviran per reforçar l’operatiu de vacunar i ‘revacunar’.

Enfront dels dubtes que ha creat des de fa un temps la vacuna d’AstraZeneca, Benazet ha volgut tranquil·litzar afirmant que “la casuística és mínima comparada amb les problemàtiques de contraure la Covid-19”. Per això, ha reafirmat l’estratègia del departament d’administrar els vaccins sense distingir edat, sexe o farmacèutica, indicant que “està avalada per altres països que també han pres aquesta decisió”.

Respecte al procés de vacunació, “s’espera que es pugui reprendre dimecres vinent”, aplicant tant primeres dosis, com segones. Amb això, Benazet ha volgut tornar a encoratjar a la població a inscriure’s a la plataforma, on actualment hi ha 44.000 persones registrades. “Fa un any vam arribar a dades extremadament baixes gràcies a què ens vam tancar a casa, la tendència a la baixa actual és gràcies a la vacunació”.

Actualment, hi ha 150 casos actius a Andorra, sumant un total d’onze positius nous l’última setmana, dada que es manté estable des d’ahir. Hi ha quatre persones ingressades a la planta Covid de l’hospital, que indica que hi ha un pacient més des de l’última actualització. Tot i el període de vacances escolars, Benazet ha comunicat que hi ha tres aules en confinament total i 10 amb alguns alumnes en concret. La taxa de reproducció del virus (rho) se situa en 0,80, “normal en aquesta fase”.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending