El SAAS posa en marxa la campanya per animar a fer “un ús responsable del servei d’Urgències”

Com va explicar davant la cambra parlamentària el ministre de Salut, es considera que el col·lapse de la unitat està basat en gran mesura pel fet que hi acudeixen persones amb patologies que haurien de ser tractades a primària

Comentaris

Una de les imatges que difon el SAAS.
Una de les imatges que difon el SAAS. SAAS

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha posat en marxa aquest mateix divendres la campanya que hauria de conscienciar la ciutadania a fer “un ús responsable del servei d’Urgències” amb l’objectiu que la unitat hospitalària no es col·lapsi amb casos que haurien de ser atesos de manera ambulatòria. Com va explicar davant la cambra parlamentària el ministre de Salut, Albert Font, hi ha massa quadres clínics que no haurien de passar per Urgències.

La campanya de comunicació insisteix en què el primer nivell ha de ser el metge referent “per consultes, visites ambulatòries i processos de baixa gravetat”. I es remarca que en cas de dubte sobre on cal anar s’ha de contactar al 116 per saber si cal acudir a Urgències o no. El SAAS recorda que el servei d’Urgències “garanteix una assistència urgent durant les 24 hores, no per fer un ús indiscriminat”.

En la informació oferta a través de les xarxes socials, s’explica quins són els nivells segons el triatge i la corresponent gestió de temps. I es recorda, per exemple, que el grau V correspon a una visita que podria fer-se amb cita prèvia o bé al vostre metge de capçalera. Són aquestes visites les que col·lapsen el servei molts dies i les que fan que hi hagi una sensació major d’espera, atès que, òbviament, sempre passen per davant quadres més greus.

Documents

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending