El SAAS intenta tancar els reforços d’un oncòleg provinent de Tolosa i un altre de Barcelona

El ministre de Salut, Albert Font, explica que s’està a punt de tancar un acord que permetria venir un especialista de l’Omcopole francès i un altre vinculat a l’equip de l’assessor de Govern, Raimon Mirallbell

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària preveu incorporar de forma provisional dos oncòlegs que donarien suport al servei fins que el facultatiu que es troba de baixa pugui retornar al seu lloc de treball. Així ho ha explicat a Altaveu el ministre de Salut, Albert Font, que posa en relleu que vista la situació ha instat la parapública a “buscar alternatives” per evitar que es pugui acabar desatenent algun pacient. La solució passaria per acords amb l’Oncopole de Tolosa i amb un segon metge de l’equip del doctor Raimon Mirallbell, assessor del Govern en aquest àmbit.

Font té clar que la situació no és pas bona. I que encara es pot prolongar si no es prenen mesures. “En teoria, l’oncòleg havia d’estar d’alta fa uns dies i no tenim clar quan pot tornar”, ha admès. Per això, “he demanat al SAAS que es busquin alternatives”. Es considera que no es pot tenir un servei tan essencial sota mínims, sobretot pel que pot representar per als pacients.

Una imatge de l'hospital.

Relacionat

L’allargament de la baixa d’un oncòleg enquista el col·lapse al servei

Ara, toca “trobar sota alguna altra forma” aquests facultatius. I la solució, segons ha explicat Font són els contactes que ja es tenen i que s’espera que fructifiquin en breu per tenir dos reforços. Un provindria de l’Institut Universitari de Càncer de Tolosa, conegut també com a Oncopole. L’altre, un segon metge que vindria de la mà de l’equip del doctor Mirallbell. En tots dos casos, donarien aquest suport venint alguns dies a la setmana.

De fet, no es descarta que un dels dos pugui allargar aquesta relació més enllà del moment en el qual l’oncòleg actualment de baixa mèdica es pugui incorporar novament al servei. El ministre de Salut recorda que “la idea és trobar una persona fixa, que necessitarem igualment, hi hagi o no aquesta absència”. Per això, apunta que “des del ministeri pensem que, si la persona que arriba ens dona satisfacció, es podria acabar quedant definitivament”.

Cartell de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Relacionat

El SAAS defensa que l’internista que fa “seguiment” de pacients amb càncer dona plenes garanties

Font també ha volgut defensar la mesura adoptada pel SAAS per fer front a l’actual situació fins que arribin aquests reforços: el fet que un metge internista estigui fent visites de control. El titular de Salut deixa clar que aquesta persona “fa seguiment i estudia les anàlisis”, però “no s’encarrega de tractaments”. Per tant, hi ha plenes garanties per als pacients.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending