El SAAS inclou una partida pel departament de salut mental al seu pressupost

La proposta ja s’ha traslladat per la seva aprovació i s’ha dividit en diversos apartats, un d’ells per a les despeses extres que suposa la Covid-19

Centre de Salut Mental de l'hospital.
Centre de Salut Mental de l'hospital. ARXIU

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), ja ha preparat el pressupost de cara a l’any que ve, i s’ha presentat al departament per a la seva aprovació. Segons ha explicat el director general, Josep Maria Piqué, la partida s’ha dividit depenent del seu objectiu i a què es dedicaran els diners. Una d’elles serà per al departament de salut mental.

De fet, el pressupost té dues subcategories principals. La primera d’elles és una proposta “com si no hagués passat res”, ha puntualitzat Piqué. És a dir, dels diners que pot utilitzar el SAAS en un any normal prepandèmia, aquells serveis que no depenen de l’evolució de la Covid-19. En aquest apartat s’inclouria la partida destinada al departament de salut mental. “Sabem que, arran del coronavirus ha sorgit una nova necessitat i volem donar-li resposta”, ha puntualitzat. De fet, ha utilitzat aquest argument per a justificar l’elecció d’un nou psiquiatre.

Piqué ha recordat que aquest departament el porta directament el ministeri de Salut, i que el SAAS hi col·labora. Però, ha assegurat que “està en una fase avançada, però encara hi queda”. Ara s’ha fet l’elecció d’un responsable de salut mental, que s’està pendent d’incorporació. Més endavant, es crearà la plantilla que hi treballarà en aquest departament.

D’altra banda, s’ha presentat una segona proposta de pressupost que es destinarà a les despeses que es puguin derivar directament de la Covid-19. Segons ha explicat Piqué, aquesta categoria s’hauria dividit en dues subcategories, que són dues partides molt importants. Una d’elles es destinarà als recursos humans necessaris per a fer front a una pròxima onada, i l’altra a les pcr, antígens i fàrmacs, “coses específiques per al coronavirus”.

Abordant, en una altra línia, el tema de l’elecció d’una empresa per al transport sanitari, Piqué ha afirmat que s’estan analitzant totes les ofertes. “Aquesta vegada sí que hi haurà un adjudicat, ja que totes estan en rangs adequats i estem en una posició d’escollir”. Però, no es farà aquest mes, sinó que s’espera poder fer-ho al consell de direcció que se celebrarà a finals d’octubre.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending