El SAAS destina més d’1,8 milions d’euros en material per combatre el coronavirus

Les partides més importants són les gastades per a la compra de reactius PCR i Remdisivir, un dels fàrmacs més eficaços com a tractament de la Covid-19

El SAAS ha destinat 1,8 milions d'euros en compres per combatre la Covid.
El SAAS ha destinat 1,8 milions d'euros en compres per combatre la Covid.

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària ha destinat més d’1,8 milions d’euros a la compra de material mèdic i de medicaments per a combatre la Covid-19. Les partides més importants són les que s’han emprat per comprar reactius per a les proves PCR i per a proveir-se de Remdisivir, un dels fàrmacs que, fins ara, s’ha mostrat més efectiu per al tractament de la malaltia.

Així queda de manifest en el llarg llistat d’edictes publicats aquest dimecres al BOPA. Entre les diferents adjudicacions superen els 1,8 milions d’euros. Totes són per material necessari per afrontar la crisi sanitària provocada pel coronavirus.

La partida més important es la que serveis per comprar els reactius necessaris per a fer proves PCR entre novembre i desembre. En total, 240, valorats en 1,104 milions d’euros.

També és important la despesa per al subministrament de Remdisivir, un dels medicaments més eficaços com a tractament contra la malaltia. El SAAS ha destinat 414.000 euros per proveir durant el novembre el servei de farmàcia de l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell.

Altres partides més reduiídes han servit per comprar kits per fer PCR (14.840 euros), tubs i material per poder fer proves TMA (144.000) o tests ràpids d’antígens (45.000).

Comentaris

Trending