El SAAS crea dues noves places d’especialistes, una per psiquiatria i una per oncologia

S’ha obert el procés de concurs per trobar els dos professionals que ocuparan aquests llocs, i que tenen quinze dies per presentar candidatures a partir d’aquest dimecres

Una imatge de l'accés principal de l'hospital.
Una imatge de l'accés principal de l'hospital. Toni Solanelles

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària comença a posar-se les piles per ampliar dos dels equips que més necessiten de professionals actualment a l’hospital. Aquest dimecres, al BOPA, s’ha publicat la convocatòria de dos concursos per trobar professionals que vulguin cobrir dues places de nova creació. La primera d’elles, de metge especialista en oncologia mèdica, i la segona, d’un especialista en psiquiatria. Els interessats podran presentar candidatures durant els pròxims quinze dies.

Dos nous especialistes s’afegiran als respectius equips del SAAS. Un d’ells, a oncologia, i l’altre a psiquiatria. Es tracta de dos àmbits de l’hospital que sempre manquen de professionals. Sobretot, pel que fa a psiquiatria, des de l’arribada del nou cap de salut mental, Carlos Mur, que ha reiterat en més d’una ocasió la necessitat d’ampliar plantilla per tal de portar endavant el projecte que tenia en ment. Sembla que, en aquest sentit, la primera passa serà trobar un metge que servirà, tal vegada, per poder reduir una llista d’espera que cada vegada s’ha fet més llarga.

En primer lloc, el SAAS busca un metge especialista en oncologia mèdica. Entre els requeriments, a banda de la llicenciatura i experiència demostrable, també es valorarà que es conegui l’àmbit de l’oncologia de mama i ginecològica. Per tant, porta a pensar que es busca un professional que pugui aportar específicament en aquest àmbit i en aquest tipus de càncer, un dels més habituals. Les condicions són les mateixes que en el cas de psicologia, i s’ofereix un contracte indefinit amb un sou brut de 56.181 euros, que equivalen, aproximadament, a 4.300 euros mensuals.

D’altra banda, pel que fa la nova plaça de metge especialista en psiquiatria, es busca, segons s’indica a la convocatòria, un especialista que formi part de la plantilla orgànica del Servei de Salut Mental amb activitat a consultes externes, guàrdies i altres unitats. És a dir, que pugui fer que la llista d’espera vagi baixant. Això sí, s’inclou la possibilitat de formar part de l’equip que desenvolupi un “nou model d’atenció comunitària en salut mental i addiccions, incloent-hi l’atenció a la població infanto juvenil”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending