El SAAS avisa els aspirants al transport sanitari que refusarà ofertes amb gran desviació de preus

Candidats a presentar-se al segon concurs temen que la fórmula econòmica escollida, que la parapública ha confirmat, permeti Ambulàncies del Pirineu tornar a desvirtuar el procés

Una ambulància d'ADP acudint a un servei.
Una ambulància d'ADP acudint a un servei. Toni Solanelles

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) ha advertit obertament els potencials aspirants a assumir la concessió del transport sanitari que aquells que presentin preus amb desviacions desproporcionades en qualsevol dels elements que constitueixin la proposta, avaluables o no, poden quedar-se fora del concurs. Sembla que amb aquesta advertència la parapública vol mostrar que en aquest segon procés serà més rígid, més estricte, després d’haver hagut de deixar desert el primer procés pel decalatge econòmic que hi havia entre les ofertes.

Tot plegat ve a tomb dels dubtes que hauria mostrat almenys un possible licitador, una de les persones físiques o jurídiques que han retirat el plec de bases, i que hauria sol·licitat la confirmació de la fórmula de càlcul econòmic que inclou aquest segon concurs, considerant que pot comportar alteracions de preu per, segons deia l’aspirant “aconseguir novament fins perversos”. Amb el dubte de si la Creu Roja farà el pas pertinent per tenir un registre comercial i poder acudir al concurs, algunes de les altres empreses que ja van participar en el primer procés temen que l’actual concessionari continuï fent propostes fora de lloc -ja sia com a Ambulàncies del Pirineu o com a Cor de les Valls- per anar retenint el servei.

El dubte que va expressar el licitador respecte de la fórmula de càlcul era relativa al fet que els preus del quilometratge i de les hores d’espera no estaven inclosos dins el sistema de valoració. Segons l’aspirant que es va adreçar al SAAS, “això permetria novament posar preus (forfet i preus de serveis) molt baixos, fins i tot a zero (aconseguir major puntuació), i augmentar el preu del quilometratge (no valorat en la fórmula), desvirtuant novament la fórmula de valoració i aconseguint novament fins perversos”.

Una ambulància d'ADP.

Relacionat

La ‘guerra de preus’ protagonitzada per ADP obliga a deixar desert el concurs del transport sanitari

Davant d’aquest escenari, o aquest dubte, l’empresa en qüestió sol·licitava al SAAS que confirmés si l’exposat i, per tant, la fórmula, deixant fora alguns elements necessaris igualment en la prestació del servei, eren correctes o contenia algun errar “doncs ens temem que es podria novament desvirtuar la licitació en perjudici del pacient i del mateix SAAS”. Però la parapública ha respost que la fórmula, tot i els dubtes que pugui generar, és la que s’ha triat i és la que es considera correcta.

Els responsable del procés de selecció recorden que “en l’anterior licitació que va quedar deserta, aquests ítems tampoc eren objecte d’avaluació”. I deixen clar que “de donar-se la situació que comenteu, el licitador que realitzi tal pràctica, podria veure la seva oferta desestimada en el cas de detectar-se una desviació en el preu de qualsevol ítem avaluable o no”, una desviació que ha de ser desproporcionada. Els aspirants consideren que la resposta del SAAS és un avís per a navegants, malgrat que el mateix refús s’hauria pogut fer en el primer concurs.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending