La restauració haurà de tancar abans perquè no faci la competència als locals d’oci nocturn

El Govern ha tingut notícies que alguns restaurants s’han dedicat a fer festes aquest cap de setmana aprofitant que les discoteques estan tancades

Il·luminació en un local d'oci nocturn.
Il·luminació en un local d'oci nocturn. ARXIU

El Govern acordarà aquesta tarda, en una sessió extraordinària del consell de ministres, que els bars i restaurants hagin de tancar abans del que ho fan ara. Probablement, l’horari de tancament se situarà a la mitjanit o, com a molt tard, a la 1 de la matinada. La decisió s’adoptarà per evitar que la restauració acabi fent competència deslleial als locals d’oci nocturn, clausurats per ordre sanitària arran del descontrol de la pandèmia.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha admès que “m’ha arribat que s’han fet festes” en restaurants aprofitant que mantenen l’horari allargat, fins a les 3 de la matinada, i, en canvi, les discoteques i altres sales de ball estan tancades. “El que no permetrem és que es faci un oci nocturn aprofitant les estructures paral·leles” que representen els restaurants. Per tant, i com ja van demanar els locals d’activitat nocturna, es reduiran els horaris per no fomentar la competència deslleial.

De fet, segons les fonts consultades, la mesura estava inclosa entre les que es pretenen adoptar per no perjudicar l’oci nocturn més del que toca atès que s’han hagut de tancar novament aquests locals. Caldrà veure si més enllà del 15 de desembre es podran reobrir aquests espais -amb mesures encara més estrictes de les que ja s’hi aplicaven- o vista la situació sanitària hauran de continua tancats.

En zones com el Pas de la Casa, per exemple, aquest cap de setmana, ple de gent, ha estat fins i tot habitual que en diferents restaurants s’allargués la jornada i s’acabés convertint l’establiment en una mena de local de copes. I això és el que vol impedir el Govern. Martínez Benazet s’ha mostrat visiblement molest.

Comentaris (1)

Trending