Un repunt de nous positius inverteix la tendència a la baixa dels pacients amb coronavirus

Salut diagnostica entre dimecres i dijous fins a 92 infeccions en un segon dia de xifres relativament altes, tot i que la pressió hospitalària es manté estable

Comentaris

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

Repunt momentani o un senyal d’alerta? Caldrà esperar als pròxims dies per saber-ho. El que sí que és cert és que els nous contagis han tornat a registrar, per segona jornada consecutiva, un cert repunt, amb una xifra propera al centenar. De retruc, això ha provocat un increment dels casos actius, tot i que la pressió sanitària es manté estable.

Queda clar que les dades d’un sol dia no són suficients per afirmar que la situació es torni a complicar. Com a mínim, però, sí que caldrà estar alerta a les dades i a com evolucioni tot plegat. El que sí que és cert que tant dimecres com avui, després d’unes jornades on la mitjana d’infeccions quedava clarament per sota de la cinquantena, s’han registrat dades sensiblement superiors.

Si aquest dimecres la xifra de positius se situava en 84, avui encara ha pujat més. Fins a 93, per a un total de 38.342 infeccions detectades al país des de l’esclat de la pandèmia, ara fa dos anys. De retruc, en haver-se donat només 41 altes, el nombre de casos actius s’ha tornat a enfilar. De nou, se situa per sobre dels 600: 630.

La situació, per ara, no afecta la pressió hospitalària. Aquesta es manté estable. Hi ha nou pacients ingressats a planta i quatre a cures intensives. D’aquests, tres connectades a un respirador mecànic.

Pel que fa al sistema educatiu, encara en plenes vacances de Carnaval, la situació també es manté controlada. Tot just hi ha 10 grups sota vigilància passiva. És a dir, cap aula amb alumnes confinats.

Comentaris

Trending