El recurs de Montaner vol anul·lar un decret que ja no és vigent

L’escrit de la consellera general no adscrita va contra una normativa aprovada el 24 de novembre, però que va ser derogada per textos posteriors que ampliaven les mesures per frenar la pandèmia

Carine Montaner participant en la primera manifestació davant de Govern contra el passaport Covid.
Carine Montaner participant en la primera manifestació davant de Govern contra el passaport Covid.

La consellera general Carine Montaner, s’ha significat des de fa temps contra algunes de les mesures impulsades des del Govern per frenar el coronavirus. Mai ha amagat els dubtes sobre les vacunes i, les darreres setmanes, s’ha posicionat en contra de l’obligatorietat de presentar el passaport Covid per accedir a establiments com ara bars, restaurants o cinemes entre altres. Tant que ara ha presentat un recurs perquè s’anul·li la mesura. Ara bé, l’escrit demana suspendre un decret que, de fet, ja no és d’aplicació. Va ser derogat pocs dies després de la seva publicació.

En el recurs tramitat, Montaner demana que es declari “la nul·litat de ple dret, total i absoluta del Decret 379/2021 de 24 de novembre de 2021 de noves mesures excepcionals per l’evolució de la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2”. Els principals motius esgrimits són que les disposicions que conté, i especialment pel que fa al certificat sanitari, vulneren drets fonamentals reconeguts a la Constitució. Per tant, l’escrit parla específicament d’aquest decret, el publicat el BOPA ara fa unes setmanes.

La consellera general no adscrita, Carine Montaner.

Relacionat

Montaner exigeix a Govern la nul·litat del decret on establia l’obligatorietat del certificat Covid

El problema és que aquest text ja no és d’aplicació. De fet, ja no ho és des del 30 de novembre. Va ser llavors quan Govern va publicar un nou decret de mesures, en aquest cas el 397/2021. Aquest contenia una ampliació de les restriccions, com ara l’exigència del passaport sanitari per accedir a les estacions d’esquí. I, també, una disposició derogatòria: “Amb l’entrada en vigor d’aquest Decret queden derogades les disposicions de rang igual o inferior que s’hi oposin, i en concret el Decret 379/2021, del 24-11-2021, de noves mesures excepcionals per l’evolució de la situació d’emergència sanitària causada pel coronavirus SARS-CoV-2”.

Posteriorment, de fet, el Govern ha publicat successius nous decrets per anar actualitzant les mesures. I cadascú d’ells anava invalidant l’anterior. Per tant, el que ara mateix està en vigor és el que es va aprovar el passat dimecres, el 425/2021.

Comentaris (11)

Trending