Les recuperacions de malalts dupliquen els nous contagis de coronavirus

La desacceleració de la pandèmia continua i aquest dilluns els casos actius podrien baixar per sota dels tres-cents després de moltes setmanes

L'administració de segones dosis s'ha reactivat.
L'administració de segones dosis s'ha reactivat. Toni Solanelles

Hi ha el doble de recuperats, de malalts que negativitzen el coronavirus, que no pas de nous contagis. I d’aquesta manera la desacceleració de la pandèmia continua de manera accentuada. Les darreres 24 hores s’han notificat trenta-tres altes mentre s’anunciaven disset infeccions noves. El saldo negatiu de setze suposa que el nombre de casos actius que formalment hi ha al país se situï en 301. Si no hi ha cap situació anòmala, aquest dilluns els malalts oficials podrien caure per sota dels tres-cents després de moltes setmanes.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 13.423 persones (disset més que dissabte) i es registren un total de 12.995 altes (trenta-tres més). El total de defuncions fins a la data és de 127 mantenint-se sortosament inalterable de de fa uns quants dies. Així doncs, com s’ha dit, hi ha 301 casos actius i la pressió hospitalària es manté sense canvis: set persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i tres a l’UCI –dues de les quals requereixen ventilació mecànica–.

Quant als vaccins contra la Covid-19, des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 31.633 dosis. Això vol dir que aquest dissabte, darrer dia fort d’administració de les darreres vacunes de Pfizer arribades fins ara, se n’haurien administrat poc més de mig miler. Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 22 aules sota vigilància activa –10 total i 12 parcial– i 12 en vigilància passiva.

Comentaris

Trending