“Que li preguntin a qui ha estat a l’UCI o ha perdut un familiar si hi ha o no pandèmia”

Salut preveu autoritzar una protesta de caràcter negacionista sota estrictes protocols per evitar el risc de contagi però deixa clar que no comparteix els arguments i l’opinió dels convocants

Una manifestació negacionista celebrada a Espanya.
Una manifestació negacionista celebrada a Espanya.

El Govern preveu autoritzar la petició per realitzar una manifestació de caràcter negacionista el pròxim 14 de març. Això sí, posant negre sobre blanc la necessitat de seguir un seguit de mesures per evitar el risc de contagi amb el coronavirus. Ara bé, queda clar, i així es desprèn de les paraules del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que no comparteixen en absolut els arguments dels convocats. “Que li preguntin a qui ha estat a la unitat de cures intensives o a qui ha perdut un familiar si hi ha o no pandèmia”, ha apuntat.

Des del Govern s’ha confirmat que sobre la taula hi ha aquesta petició. Es demana autorització per a una protesta contra la pèrdua de drets i llibertats que, a l’entendre dels impulsors, s’han vist afectats per l’emergència sanitària. Benazet ha avançat que s’està analitzant la demanda però ha donat a entendre que no es vetarà. “Tothom és lliure d’expressar les seves opinions”, ha indicat.

Ara bé, també ha advertit que no serà pas un permís amb via lliure. Al contrari, es reclamaran el seguiment d’uns requisits per evitar el perill de contagis. “No hi ha d’haver cap risc si se segueixen els protocols i les instruccions de salut, com amb altres manifestacions, i es fa a l’aire lliure”, ha comentat.

El ministre, però, ha deixat ben clar que no comparteix, ni de bon tros, els motius i els arguments dels convocants. Sobre la negació de la malaltia, els ha instat a “preguntar a qui ha passat per l’UCI o a qui ha perdut un familiar si realment la malaltia existeix o no”. Pel que fa a les crítiques que el col·lectiu fa a les vacunes, ha defensat la necessitat d’acceptar formar part del procés.

I és que, ha recordat, hi ha tres motius claus per acceptar la inoculació del vaccí. “El primer, protecció individual; el segon, protegir a terceres persones; i el tercer, formar part d’una estratègia comú per sortir d’aquest forat i lluitar contra aquesta malaltia”, ha desgranat. Així, ha advertit que “si no ens vacunem, no ens en sortirem”. Per això, ha volgut apel·lar “a la solidaritat de la gent perquè es vacuni”.

Comentaris (8)

Trending