114 nous positius i quatre pacients més amb coronavirus ingressats a l’hospital

A la planta Covid del centre sanitari hi ha 29 persones, a les quals cal sumar els onze que es troben a l’UCI, per a un total de 40 malalts atesos al centre sanitari

Un dels accessos a l'hospital de Meritxell.
Un dels accessos a l'hospital de Meritxell. G. P.

L’hospital de Meritxell ha registrat en les darreres hores quatre nous ingressos de pacients afectats amb el coronavirus. Amb això, ja són 40 les persones que es troben al centre sanitari per culpa de la malaltia. Es manté però, la pressió a la unitat de cures intensives amb onze interns.

Així s’ha indicat via xarxes socials des del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). S’indica que hi ha 40 persones ingressades a l’hospital, quatre més que dimarts. D’aquestes, 29 es troben a planta. A banda, de les onze que hi ha a l’UCI, hi ha nou que requereixen ventilació mecànica.

Pel que fa a la planta Covid del Cedre, hi ha estabilitat. Es mantenen els 17 pacients de dimarts. D’ells, hi ha cinc padrins del brot detectat a Salita i deu provinents de Sant Vicenç d’Enclar. A banda, un dels ingressats és usuari de l’Albó i un darrer va entrar derivat des del servei d’urgències de l’hospital.

En les darreres hores, s’ha detectat un nombre de nous casos força elevat. Fins a 114 persones han estat diagnosticades amb la malaltia, fet que eleva el total de pacients que han passat el coronavirus a Andorra en 9.308. De retruc, això ha fet disparar de nou els casos actius, fins a 817 en comparació als 753 de dimarts. Tot i això, i segons ha indicat Benazet, la taxa de reproducció es manté relativament controlada, amb un increment de tres centèsimes en comparació a dilluns: de 1,02 a 1,05.

Pel que fa a la població escolar, hi ha un nou repunt del nombre d’aules amb estudiants confinats. Pugen a 45, de les quals set tenen tots els alumnes aïllats al domicili per culpa de la malaltia. Les altres 38 tenen només algun afectat. A banda, hi ha 33 grups més en vigilància passiva.

La darrera setmana, ha explicat Benazet, s’han fet fins a 2.086 test d’antígens entre escolars i professionals educatius. Per ara, només s’han detectat sis positius. “És una xifra baixa però que ens ajuda a apartar aquells escolars malalts de les aules i a cribar la seva família, que és d’on sol venir la infecció.

Etiquetes

Comentaris

Trending