Tres nous ingressats a l’hospital en una jornada amb mig centenar de positius

Tots els pacients han estat ubicats a la planta Covid mentre que a la unitat de cures intensives es mantenen set malalts, cinc dels quals amb respiració mecànica

Un dels accessos a l'hospital de Meritxell.
Un dels accessos a l'hospital de Meritxell. G. P.

Després de dies de progressiva disminució, la pressió que la pandèmia exerceix sobre l’hospital de Meritxell s’ha incrementat aquest dijous, amb l’ingrés de tres persones a la planta. Per ara, es manté estable l’ocupació de la unitat de cures intensives. Això en una jornada amb mig centenar de nous positius, xifra relativament per sobre de la de dies anteriors, i una reducció del nombre de classes amb alumnes aïllats.

Així es desprèn de l’actualització sanitària que ha fet pública Salut. En les darreres hores, s’han incrementat fins a 13.198 el total de casos diagnosticats al país. És a dir, 50 nous positius, una de les xifres més elevades dels últims dies. D’aquests, 12.650 han superat la malaltia, 60 dels quals han rebut l’alta sanitària entre dimecres i dijous. Malauradament 125 han perdut la vida.

Per tant, hi ha una reducció de deu persones pel que fa als casos actius, que baixen de 433 a 423. A poc a poc la dada es va apropant a la barrera dels 400. La pitjor xifra de la jornada, però, ve des de l’hospital. Al centre sanitari han crescut el nombre d’ingressats, amb tres nous pacients, tots ells a la planta Covid, on hi ha deu malalts. Set més es mantenen a l’UCI, dels quals cinc sota respiració mecànica.

La dada positiva de la jornada es troba al sistema escolar, amb una caiguda del nombre de classes amb alumnes confinats. Passen de 43 a 33, de les quals onze amb tots els estudiants aïllats al seu domicili i 22 només amb alguns. A banda, 28 grups més es troben en situació de vigilància passiva.

Pel que fa a la campanya de vacunació, al llarg de la jornada d’ahir es van vaccinar 258 persones. Per tant, ja són 28.860 les persones que han rebut almenys una dosi.

Etiquetes

Comentaris

Trending