La psiquiatra Gemma Garcia té previst deixar l’hospital i obrir consulta privada

Una vegada ha comprovat com no té possibilitat de tornar a esdevenir cap del servei de Salut Mental, el gener iniciarà una excedència del SAAS però seguirà convencionada per la CASS com a liberal

La doctora Gemma Garcia.
La doctora Gemma Garcia. ARXIU

Una vegada ha comprovat que per molt que presentés candidatura no tindria cap possibilitat de tornar a esdevenir cap de servei de Salut Mental, la psiquiatra Gemma Garcia Parés ha decidit desvincular-se parcialment del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). De moment amb una excedència. Si no hi ha canvis, el mes de gener deixarà l’hospital i s’endinsarà en el sector privat, al Principat mateix, on hi va arribar procedent del Parc Taulí de Sabadell.

Garcia ha anunciat aquest dijous a la resta de l’equip de Salut Mental la seva decisió, que serà d’aplicació a partir de l’1 de gener. Cada dijous els especialistes en psiquiatria mantenen una trobada de coordinació. La d’avui ha estat una mica especial atès que al director assistencial, Marcel Prats, ha presentat el nou integrant de l’equip, el controvertit Carlos Mur de Viu.

Cada dijous els especialistes en psiquiatria mantenen una trobada de coordinació. La d’avui ha estat una mica especial atès que al director assistencial, Marcel Prats, ha presentat el nou integrant de l’equip, el controvertit Carlos Mur de Viu

Les fonts consultades han assegurat que Garcia està molt decebuda de com ha anat tot plegat a l’hospital, del suposat tracte que hauria rebut, que se l’hauria menystingut, i alhora també han explicat que ja té decidit obrir una consulta privada. La psiquiatra tindrà convenció amb la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i el despatx d’atenció serà a l’avinguda Carlemany, en un edifici on ja hi ha altres metges tot i que en principi no compartirà despatx.

Amb la renúncia de Gemma Garcia -els pacients de la qual, majoritàriament, quant a l’atenció, estan d’allò més satisfets- a tornar a voler liderar el servei de Salut Mental, el camí encara és més lliure per al psiquiatra fins fa poc de la comunitat madrilenya Carlos Mur, que hauria guanyat la plaça vacant al SAAS i que seria el candidat ‘dirigit’ pel ministeri i el propi SAAS per agafar les regnes del servei de Salut Mental.

De fet, segons les fonts consultades, en la reunió d’aquest dijous hauria quedat clar que Mur té intenció de presentar al concurs de cap de servei. Sembla que serà l’únic aspirant a una plaça que en breu es convocarà i que els consultats han reiterat que té nom i cognoms des de fa dies.

Comentaris (7)

Trending