Els psicòlegs d’Afers Socials podran prescriure atenció a un usuari per l’impacte de la Covid

S’amplia el ventall d’especialistes que poden derivar directament les persones afectades per la pandèmia des del punt de vista mental

Diversos professionals poden derivar cap al programa.
Diversos professionals poden derivar cap al programa. ARXIU

Els psicòlegs del departament d’Afers Socials, Joventut i Igualtat podran derivar directament aquelles persones que ho considerin necessari cap al programa d’atenció psicològica relativa a l’impacte que ha tingut la pandèmia. S’amplia així una mica més el ventall de professionals que poden fer la derivació cap a un programa que atén -o ha atès- poc menys de noranta persones.

El BOPA publica aquest dimecres una petita modificació en el reglament regulador del programa esmentat. Així, en l’actualitat poden enviar cap a dita atenció especialitzada el metge referent, el metge especialista referent, el metge especialista en medicina interna del SAAS, el psiquiatre o psicòleg del Servei de Salut Mental del SAAS, el psicopedagog de l’escola, el psicòleg responsable del Servei d’Orientació i Coaching de la Universitat d’Andorra, el psicòleg en exercici en l’àmbit de la psicologia clínica amb autorització d’exercici al país i col·legiat al Copsia, el psiquiatre del país amb conveni amb la CASS i, finalment i des d’ara, el psicòleg del ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat.

Els treballadors d’aquest darrer departament també poden advertir de la necessitat d’atenció d’algun usuari i, en aquest sentit, tenen la potestat d’enviar la persona en qüestió cap al metge referent perquè sigui finalment aquest qui faci la derivació corresponent.

Etiquetes

Comentaris

Trending