El PS assenyala una “manca de previsió de conseqüències” de les mesures sanitàries

La formació reclama que les decisions es prenguin de forma conjunta amb els agents implicats perquè siguin “sòlides i consensuades” i que les repercussions siguin mínimes i les solucions arribin més ràpid

Judith Salazar i Gerard Alís en la roda de premsa d'aquest dimecres.
Judith Salazar i Gerard Alís en la roda de premsa d'aquest dimecres. Pilar Candel

El Partit Socialdemòcrata ha mostrat la seva preocupació per les fortes repercussions que estan tenint les baixes al teixit econòmic a causa de la Covid-19. El primer secretari, Gerard Alís, ha assenyalat a una problemàtica de gestió i, sobretot, d’una “manca de previsió de conseqüències” pel que fa a les mesures que s’han pres pel que fa a les baixes dels treballadors. La vocal del Comitè Executiu Judith Salazar ha apuntat que és necessari que les decisions es prenguin escoltant i de forma conjunta amb diversos agents implicats perquè siguin “sòlides i consensuades”.

La Covid-19, en específic la variant Òmicron, està tenint un fort impacte en el teixit empresarial, afectant tant a treballadors com a empreses. Alís ha explicat que, d’una banda, els empleats estan tenint moltes pèrdues a causa de les baixes que han d’agafar sempre en conseqüència de la malaltia. Per la part dels empresaris, tenen una dificultat màxima per cobrir aquestes absències de forma ràpida. En aquest sentit, Salazar ha indicat que es tracta d’una “inacció del departament de treball, una falta de transcendència i de previsió per fer que les mesures sanitàries s’acompanyin de la perspectiva de conseqüències econòmiques”.

 En aquest sentit, Alís ha remarcat que hi ha moltes persones que han hagut d’encadenar diversos aïllaments derivats per la Covid-19 i “aquesta persona està setmanes sense rebre una retribució com cal, que suposa una important pèrdua d’ingressos”. A més, assegura que els han arribat queixes d’empreses que s’han trobat amb més de la meitat de la plantilla sense poder anar a treballar i que això ha comportat “dificultats per oferir el servei i per retrobar personal”. A més a més, Alís ha assegurat que se li afegeix que s’ha donat una solució poc clara per qui i quant s’ha d’assumir quan un empleat no pot anar a treballar, “s’hauria d’haver valorat en cada mesura l’impacte social i econòmic que tindria”.

“Si cal modificar la llei i crear una baixa específica per la covid, estem oberts”

Salazar ha assegurat que, des del PS, estan oberts a una modificació legislativa d’urgència. De fet, Alís ha puntualitzat que “si cal modificar la llei i crear una baixa específica per la covid, estem oberts”. Ha explicat que, al final, el que s’ha de buscar és una solució que “permeti pal·liar les conseqüències”. En aquest mateix sentit, Salazar ha afirmat que “es requereix un impuls més decidit”. També ha remarcat la importància de tenir una via per tal que les persones puguin fer arribar els seus neguits de forma senzilla i directa.

Aquestes preocupacions, a més dels actors implicats, es tractarien en un Consell Econòmic i Social, que és “un espai administratiu per treballar amb Govern conjuntament, i que la gent pugui indicar quines són les seves dificultats”. Salazar ha explicat que “som conscients que la gestió sanitària canvia i muta, però estem parlant que les mesures s’han d’acompanyar d’una escolta activa al sector”. Ha afegit, també que “o s’asseu tothom a una taula on es pugui traslladar la seva visió i intentar prendre les decisions de forma consensuada, o serà difícil que siguin sòlides”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending