El PS assegura que hi ha força malestar a l’hospital entre el col·lectiu mèdic

La pregunta que recentment ha entrat a Sindicatura la consellera general Susanna Vela pretén aclarir entre altres coses perquè per algunes especialitats s’opta per personal liberal i per d’altres, gairebé, en exclusiva, per professionals contractuals fixos

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

El grup parlamentari socialdemòcrata té constància d’un elevat malestar entre el col·lectiu mèdic que presta servei al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i, és clar, fonamentalment a l’hospital. És per aquest motiu que la consellera general i presidenta suplent del grup, Susanna Vela, ha promogut recentment una pregunta al Govern pels canals parlamentaris corresponents. Vela s’interessa per diversos aspectes relacionats amb els professionals sanitaris per compte propi.

I és que una de les qüestions que pretén aclarir el grup parlamentari, perquè estaria en part en la base del malestar intern, és, segons que ha explicat Vela, perquè algunes especialitats mèdiques estan gairebé totalment cobertes per facultatius contractats de manera integral pel SAAS, és a dir, per personal fixe i, en canvi, perquè hi ha d’altres especialitats en què la immensa majoria dels professionals que la cobreixen, sinó tots, són liberals.

Susanna Vela en una imatge d'arxiu.

Relacionat

El PS demana saber què cobren els metges liberals contractats pel SAAS

A banda de què motiva que uns departaments optin per una tipologia de relació laboral i d’altres, per l’oposada, també es pretén saber en quines condicions es dona aquesta relació laboral. Per aquest motiu una de les peticions que formula la consellera és saber què cobren els professionals sanitaris per compte propi que exerceixen al SAAS.

Comentaris (2)

Trending